Cum a ajuns șeful ANAF să țină ”la sertar” zeci de mii de lei cash: ”I-am strâns în decursul anilor” – video

Lucian Heiuș, șeful ANAF, a explicat într-un interviu pentru Realitatea Plus cum a ajuns să țină în casă zeci de mii de lei cash…

Lucian Heiuș spune că, fiind parlamentar și știind că urmează o nouă campanie electorală, a început să pună ”la saltea” bani cu care să își finanțeze campania, urmând să recupereze ulterior sumele de la stat.

”Eu am fost parlamentar patru ani de zile, ca și mulți alți colegi, și știam că după patru ani vei participa din nou la o competiție elecorală și trebuie să ai o sumă de bani pe care trebuie să ți-o pregătești și să ți-o pui la momentul respectiv și care ți se va da înapoi.

Bineînțeles în acești patru ani am pus niște bani deoparte an de an, cum spunem noi în Ardeal – am pus niște bani la sertar ca să îi ai pregătiți pentru ultimul an în care vei participa la această campanie electorală.

Sumele le-am ținut cash acasă. În fiecare an am pus undeva în jur la vreo 20-25 de mii de lei.., undeva la 5-6 mii de euro, pe care i-am strâns în decursul anilor, știind că în ultimul an vei participa la o campani electorală.

După trei ani de zile aveam 60 de mii de lei și în ultimul an am pus diferența (până la 130.000 de lei – N.R.)”, a declarat Lucian Heiuș pentru Realitatea Plus.