Șeful OMS crede că lumea acordă o prea mare atenție Ucrainei în detrimentul altor țări: ”Unii sunt mai egali decât alții”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este de părere că lumea nu acordă o atenție egală situațiilor de urgență care îi afectează pe oamenii albi și pe cei de culoare, informează BBC.

Potrivit lui  Ghebreyesus, doar o mică parte din ajutorul dat Ucrainei a fost acordat altor țări care se confruntă la rândul lor cu crize umanitare.

”Asistența Ucrainei este foarte importantă, deoarece afectează întreaga lume, dar provincia Tigray din Etiopia, Yemen, Afganistan sau Siria nu primesc aceeași atenție”, a spus șeful OMS.

”Nu știu dacă lumea acordă într-adevăr o atenție egală vieților albilor și celor de culoare. Trebuie să fiu sincer, lumea nu tratează rasa umană la fel. Unii sunt mai egali decât alții. Și când spun asta, mă doare. Pentru că văd asta. Foarte greu de acceptat, dar se întâmplă ,” a mai precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit lui Hebreis, originar din Tigray, ONU estimează că această regiune din Etiopia are nevoie de 100 de camioane cu provizii umanitare vitale pe zi.

Confruntări armate între guvernul etiopian și rebelii Tiger au loc de la începutul lunii noiembrie 2020.

Mii de oameni au fost uciși în lupte, inclusiv civili, în timp ce milioane de oameni au nevoie de asistență umanitară, iar guvernul federal este acuzat că obstrucționează eforturile de ajutorare.