BBC. Serghei Narîşkin, șeful spionilor ruși: Soarta Rusiei va fi decisă în următoarele zile

Rusia ”trăiește acum un moment cu adevărat istoric”  pentru că se decide „soarta Rusiei, locul ei viitor în lume”, a declarat miercuri Serghei Narîşkin, directorul serviciului de informaţii externe al Rusiei (SVR), citat de BBC.

”Se decide soarta Rusiei, locul ei viitor în lume”, a spus Narîşkin, în cadrul unui forum la care a participat la Moscova.

Discursul şefului de spionaj s-a concentrat pe importanţa suveranităţii, el afirmând în fața delegaților că ”suveranitatea este o garanţie a bunăstării şi demnităţii cetăţenilor noştri, acesta este viitorul copiilor noştri”.

”În asemenea chestiuni, Rusia nu s-a retras niciodată și nu se va retrage, pentru că altfel va înceta să mai fie Rusia”, a mai spus șeful spionajului rusesc.

BBC amintește de întâmplarea petrecută de pe 21 februarie de la Kremlin, când, înainte de invadarea Ucrainei, Narîşkin a fost pus în încurcătură de preşedintele Vladimir Putin, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate transmisă de televiziunea de stat.

Vladimir Putin l-a invitat atunci pe șeful serviciului de informații externe, Serghei Narîşkin, să spună clar dacă susține sau nu recunoașterea independenței republicilor separatiste ucrainene Donețk și Luhansk. Putin a primit răspunsul, dorit dar numai după ce l-a presat pe oficialul care s-a tot bâlbâit.