marți, 20 octombrie 2020

Şeful ATI România, declarație șocantă: “Pacienţii de COVID sunt fericiţi, vorbesc, iar noi ştim că vor muri”

Știrile zilei

Horoscop noiembrie 2020. Vin clipe de vis! Trei zodii trag lozul cel mare

Horoscop pentru noiembrie 2020, pentru toate semnele zodiacului. Noiembrie este considerata in mod traditional una dintre cele mai intunecate...

Medicul Virgil Musta: Trei saptamani, daca s-ar bloca, ar fi o masura buna, dar ne putem permite

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, spune ca pentru a scadea numarul...

HOROSCOP 19-25 OCTOMBRIE 2020 cu Adrian Bunea. Tranzitul Soarelui generează energie negativă până la mijlocul lunii noiembrie

HOROSCOP 19-25 OCTOMBRIE 2020. Soarele tranzitează un sector neprietenos şi va genera energie negativă până la mijlocul lunii noiembrie....

Medicul ATI Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a vorbit într-un interviu pentru Libertatea despre mai multe episoade din secțiile ATI care l-au marcat.

La Timișoara a fost instalat recent un containeri ATi, unde sunt tratați 6 pacienți. Medicul susține că spitalul suport COVID a intuit venirea valului și s-a pregătit.

“Am instalat recent un container ATI în curte, unde acum avem 6 pacienți cu COVID-19. Numărul maxim e de 12 paturi, la limită. Noi suntem spital suport COVID și am intuit că va veni valul, așa că am încercat să ne pregătim.

Medicul susține că uneori riscul de contaminare  este mult mai mare în secțiile non-COVID, deoarece personalul medical nu folosește echipamentul complet.

“Uneori, riscul de contaminare cu virusul, dacă lucrezi în secțiile non-COVID, este mai mare. Pentru că în secțiile COVID folosești echipamentul complet și toată atenția ta și a colegilor. Când ești în celelalte secții te protejezi, dar nu cu tot echipamentul. Plus că, omenește, ești mai puțin preocupat de risc și, prin urmare, poți fi mai neatent” , a declarat medicul pentru Libertatea.

Dorel Săndesc a vorbit și despre lucrurile mai puțin plăcute. Mai exact, despre fenomenul happy hypoxemia, momentul în care pacienții sunt fericiți, însă medicii știu că vor pierde lupta cu viața curând.

”În analize vedem că sunt pe moarte, dar ei sunt conștienți, conversăm. E teribil”  Bolnavii severi de COVID, pentru care nu mai poți face nimic, nu știu acest lucru. Apare fenomenul de “happy” hypoxemia. Ei se simt fericiți, vorbesc, iar noi știm că vor muri. Numai înainte de ’89, cu avorturile, am suferit la fel. În analize vedem că sunt foarte rău, că nu mai rezistă, că sunt pe moarte, dar ei sunt conștienți, conversăm. E teribil. E o durere înfiorător de dus pentru tot personalul medical” , susține Dorel Săndesc.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă