duminică, 22 noiembrie 2020

Şeful ATI România, declarație șocantă: „Pacienţii de COVID sunt fericiţi, vorbesc, iar noi ştim că vor muri”

Știrile zilei

Dr. Emilian Imbri: “Atentie, ATI-ul nu te poate salva”

Medicul Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babes din Bucuresti, a vorbit de numarul urias de cazuri de pacienti bolnavi...

Bill Gates dezvaluie cum va fi viata dupa Covid

Era in anul 2015 cand fondatorul Microsoft Bill Gates, la o conferinta a circuitului Ted (administrat de organizatia non-profit...

O copila de doar 13 ani, fortata sa se casatoreasca cu un barbat de 48 de ani

O copila de 13 ani din Filipine ar trebui acum sa isi asume responsabilitatile unei sotii dupa ce...

Medicul ATI Dorel Săndesc, vicepreședinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a vorbit într-un interviu pentru Libertatea despre mai multe episoade din secțiile ATI care l-au marcat.

La Timișoara a fost instalat recent un containeri ATi, unde sunt tratați 6 pacienți. Medicul susține că spitalul suport COVID a intuit venirea valului și s-a pregătit.

”Am instalat recent un container ATI în curte, unde acum avem 6 pacienți cu COVID-19. Numărul maxim e de 12 paturi, la limită. Noi suntem spital suport COVID și am intuit că va veni valul, așa că am încercat să ne pregătim

Medicul susține că uneori riscul de contaminare este mult mai mare în secțiile non-COVID, deoarece personalul medical nu folosește echipamentul complet.

”Uneori, riscul de contaminare cu virusul, dacă lucrezi în secțiile non-COVID, este mai mare. Pentru că în secțiile COVID folosești echipamentul complet și toată atenția ta și a colegilor. Când ești în celelalte secții te protejezi, dar nu cu tot echipamentul. Plus că, omenește, ești mai puțin preocupat de risc și, prin urmare, poți fi mai neatent” , a declarat medicul pentru Libertatea.

Dorel Săndesc a vorbit și despre lucrurile mai puțin plăcute. Mai exact, despre fenomenul happy hypoxemia, momentul în care pacienții sunt fericiți, însă medicii știu că vor pierde lupta cu viața curând.

”În analize vedem că sunt pe moarte, dar ei sunt conștienți, conversăm. E teribil” Bolnavii severi de COVID, pentru care nu mai poți face nimic, nu știu acest lucru. Apare fenomenul de „happy” hypoxemia. Ei se simt fericiți, vorbesc, iar noi știm că vor muri. Numai înainte de ’89, cu avorturile, am suferit la fel. În analize vedem că sunt foarte rău, că nu mai rezistă, că sunt pe moarte, dar ei sunt conștienți, conversăm. E teribil. E o durere înfiorător de dus pentru tot personalul medical” , susține Dorel Săndesc.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă