12.2 C
București
joi, 15 aprilie 2021

Semnul secret care îți arată dacă ai avut sau nu covid-19. Atenție, nu îl ignora!

Medicii raportează o creștere a cazurilor de zona zoster care ar putea apărea din cauza noului coronavirus. La unii pacienți, această epidermoneuroviroză se dezvoltă după ce au avut COVID-19. Pe de altă parte, afectează și persoanele care nu au știut că s-au infectat cu noul virus, deci ar putea fi un semn că, silențios, au fost infectați cu COVID.

Mai exact, zona zoster este cauzat de virusul varicelei zoster, același virus care provoacă varicela. După ce ați trecut de această așa-zisă ”boală a copilăriei”, virusul se ascunde în terminațiile nervoase, reactivându-se ca zona zoster mai târziu, când sistemul imunitar este slăbit din cauza unei boli sau din cauza vârstei.

Unii medici au constatat că zona zoster a devenit mai frecventă în timpul pandemiei de COVID-19, precum și alte afecțiuni ale pielii, cum ar fi urticaria. Experții de la King’s College din Londra au raportat că 9% dintre cei care au fost diagnosticați cu noul coronavirus au avut fie o erupție pe degetele de la mâini și picioare, fie o erupție pe corp. Ei au sugerat că o astfel de repercusiune ar putea fi un indicator mai bun al necesității de a face un test COVID, decât simptomele clasice.

Annette Guest, în vârstă de 69 de ani, manager de vânzări pensionar, a dezvoltat zona zoster la trei săptămâni după ce a avut simptome de tip COVID-19, anume o durere de cap accentuată și un disconfort în gât. „Nici măcar nu mă gândeam la Covid la acea vreme, dar, uitându-mă în urmă, aveam semne”, a spus femeia, potrivit Daily Mail.

„Apoi, aproximativ două săptămâni mai târziu, am observat o erupție asemănătoare eczemei ​​pe șold, care s-a răspândit pe spate și sub braț. Erupția s-a transformat apoi în mici vezicule umplute cu lichid care au erupt și au fost extrem de dureroase. (…)A fost ca nimic altceva pe care nu l-aș fi experimentat vreodată – mă simțeam foarte rău. Mi-am văzut medicul de familie pe Zoom și mi-a spus că arăta ca zona zoster”, a completat aceasta.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate