marți, 20 octombrie 2020

Sfanta Cuvioasa Parascheva 2020. In aceasta noapte Cerurile se deschid si se indeplinesc dorinte.

Știrile zilei

Horoscop noiembrie 2020. Vin clipe de vis! Trei zodii trag lozul cel mare

Horoscop pentru noiembrie 2020, pentru toate semnele zodiacului. Noiembrie este considerata in mod traditional una dintre cele mai intunecate...

Medicul Virgil Musta: Trei saptamani, daca s-ar bloca, ar fi o masura buna, dar ne putem permite

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, spune ca pentru a scadea numarul...

HOROSCOP 19-25 OCTOMBRIE 2020 cu Adrian Bunea. Tranzitul Soarelui generează energie negativă până la mijlocul lunii noiembrie

HOROSCOP 19-25 OCTOMBRIE 2020. Soarele tranzitează un sector neprietenos şi va genera energie negativă până la mijlocul lunii noiembrie....

Sfanta Cuvioasa Parascheva 2020. Pe 14 octombrie, credinciosii sarbatoresc pe Sfanta Cuvioasa Parascheva. Viata curata, impletita prin ru­ga­­ciune si fapte bune, tineretea care stra­luceste peste vea­curi precum lu­mina din candelele fe­cioa­relor inte­lep­te, sunt pentru noi un indemn la mai multa ruga­ciu­ne si priveghere, la cautarea bu­curiei pe care o aduce in inimi prezenta Du­hului Sfant. Simbol al fra­tie­tatii ortodoxe, Sfan­­ta Parascheva, lumina­toa­rea Mol­dovei, ne aduce din acea prima ju­ma­tate a veacului al XI-lea in care a vietuit pe pa­mant, nadejdea biruintei asu­pra patimilor, dez­bi­na­ri­lor si necazurilor din lume, prin iubirea sme­rita si atotputernica a Domnului Hristos Care iubeste si aduna pe toti oamenii.

Sfanta Cuvioasa Parascheva 2020. In aceasta noapte Cerurile se deschid si se indeplinesc dorinte.

Potrivit traditiilor din batrani, in aceasta noapte, Cerurile se deschid, iar rugaciunile spuse din inima sunt ascultate. Se spune ca Sfanta Parascheva sta in genunchi in fata Domnului si cere indurare si indeplinirea “dorintelor bune’ ale celor ce se roaga.

Ce trebuie sa faci in aceasta noapte

Cand casul bate miezul noptii, cu gandul limpede si inima curata, aprinzi candela si trei lumanari luate din biserica si te asezi in genunchi, cu fata la rasarit. Batranii spun ca e bine sa ai icoana Sfintei sau a Maicii Domnului. Dupa ce te-ai lepadat de toate gandurile negre, te gandesti la dorinta si spui aceasta rugaciune de trei ori.

“Purtatoare de chinuri, Sfanta Parascheva, roaga-te Parintelui Ceresc ca pe mine, cel impovarat cu toate pacatele si neinfranat, sa ma ridice spre cuvantarea maririi Sale si sa ma indrepteze ca intotdeauna sa am sus inima, sa gandesc la cele ceresti, iar nu la cele pamantesti.

Roaga-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca a auzit ruga ta cea cucernica, pentru ca si pe mine lenesul, cel ce ma trandavesc spre rugaciune si spre implinirea poruncilor lui Dumnezeu, sa ma indrepteze si sa-mi dea cuget, ca sa doresc a ma ruga Lui neincetat.

Cheama si pe Duhul Sfant – izvorul Care te-a intarit pe tine, fecioara curata, la lupta cea buna -, ca sa-mi zideasca mie inima curata si duh drept sa innoiasca intru cele dinlauntru ale mele si mai vartos sa ma cheme si sa-mi dea osardie ca sa ma nevoiesc in viata curata si sa ma intareasca in lucrarea faptelor bune.

Cred ca toate acestea mi le poti mijloci mie, o, Sfanta Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi si de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamarit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!”

Doamne, ajuta, la toata lumea!

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă