Sfânta Maria Mica. NOAPTEA în care Maica Domnului coboară pe Pământ și îndeplinește dorințele!

În fiecare an pe data de 8 Septembrie este prăznuită cea mai mare sărbătoare de la începutul Anului Bisericesc. Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mica, așa cum este numită în popor, are o însemnătate importantă pentru toți credincioșii.
În tradiția populară se spune că în noaptea de 7 spre 8 Septembrie Maica Domnului coboară pe pământ și îndeplinește dorințele “bune” ale creștinilor
Când ceasul bate miezul nopții trebuie să aprinzi o lumânare sfințită(luată din biserică) si stand in genunchi în fața icoanei Maicii Domnului să spui rugăciunea asta de 3 ori. Trebuie să alungi toate gândurile rele și să te concentrezi pe dorința aleasă iar rugăciunea să o spui din suflet.
Rugăciune pentru îndeplinirea dorințelor
„Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.
Spre a-ți arăta recunoștința mea îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog cu umilință să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.
În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii in casa ta din Betania, te implor roagă-te pentru mine și familia mea ca să-l păstrăm pe Dumnezeu în inima astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (aici se spune dorința)
Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele tale.
Sfântă Marie, Maica de Dumnezeu, roaga-te pentru noi păcătoșii acum și in ceasul mortii noastre. Amin.”