Sfatul psihologului pentru femeile care fac totul pentru altii

Exista multe femei si multi barbati care vor sa faca totul si sa aiba totul sub control. Ca urmare, ei nu se ocupa de ei insisi, pana cand ajung sa fie coplesiti. Exista femei care isi dedica toata viata celorlalti: copiilor pe care ii cresc, rudelor care depind de ele, relatiei lor pentru care renunta la anumite lucruri si, uneori, la prea multe lucruri. Stim cu totii pe cineva de genul acesta. Exista, de asemenea, barbati care prezinta aceste caracteristici dezinteresate, dedicate fiecarui membru al cercului lor social.

Cu toate acestea, dupa cum stii deja, acest tip de personalitate este mai frecvent la femei. Exista milioane de femei care fac mult si primesc putin. Aceste persoane dau totul in timp ce nu se ocupa de ele insele. Cu toate acestea, multe nu-si dau seama cum le poate afecta pe termen lung.

Totul are o limita. Mai devreme sau mai tarziu, aceasta investitie va deveni o povara emotionala si psihologica. Chiar daca mintea ta spune „rezista si mergi inainte”, corpul atinge limita si se imbolnaveste. Corpul tau sufera. Daca esti asa, daca te gasesti in cele din urma coplesita si simti schimbari constante ale dispozitiei, forteaza-te sa te odihnesti. Incetineste ritmul vietii tale si reflecta asupra acestor cinci intrebari. Acestea te vor ajuta foarte mult.

1. Cat timp a trecut de cand te-ai bucurat de liniste si pace?

Tacerea este sanatoasa pentru creierul tau. Este, de asemenea, pace pentru gandurile tale. Fa zilnic o „baie” de tacere si singuratate. Acest lucru te va ajuta sa incepi totul cu dreptul. In plus, te ajuta si sa te conectezi cu tine insati. Unele femei sunt obisnuite sa-si petreaca cea mai mare parte a zilei ingrijind pe altii. Aceasta inseamna ingrijirea rudelor dependente, ingrijirea copiilor, ingrijirea parintilor etc. In general, aceste femei nu profita de momentele intime, pasnice si senine pe care le avem cu totii atunci cand suferim de stres. Cu alte cuvinte, exista multi oameni care sunt obisnuiti cu niveluri ridicate de activitate si cu presiune in munca. Ei vad tacerea si singuratatea ca ceva ciudat si inutil. In acest caz, este aproape necesar sa iti acorzi o ora de tacere. Are beneficii imediate.

2. Ai conversatii semnificative?

Conversatiile semnificative sunt cele pe care le avem cu oamenii care sunt capabili sa ne auda si sa ne inteleaga. Acesti oameni includ prieteni si familie care se conecteaza emotional si cognitiv cu noi. In acelasi timp, acest tip de conversatie este genul care iti permite sa iti eliberezi ingrijorarile. Aceste conversatii iti permit sa te arunci mai adanc in anumite aspecte ale vietii tale de zi cu zi, pentru a obtine o noua perspectiva. Intr-o lume cu ritm rapid, de inalta presiune, conversatiile semnificative isi pierd valoarea. Ai grija de ele. Incurajeaza intalnirile fata in fata pentru a vorbi despre tot si nimic. Incurajeaza intalnirile in care ai grija de emotii si te conectezi cu adevarat.

3. Chiar daca crezi ca poti face totul,

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !