Simona Halep, acuzată oficial de dopaj! „Are la dispoziție 20 de zile” Ce anunț au făcut avocații Sport Resolutions

Paul Ciucur, avocat român din Sport Resolutions, a anunțat că Simona Halep a fost acuzată, oficial, de dopaj. În urma unui control efectuat la US Open 2022, în organismul ex-liderului WTA a fost găsită Roxadustat, o substanță interzisă.

Potrivit reprezentantului agenției londoneze de soluționare a litigiilor, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile pentru a contesta documentul de acuzare sau a parafa un acord de recunoaștere.

„Actul de acuzare de dopaj i-a fost adus la cunoştinţă lui Halep. Faza de investigaţie a luat sfârşit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziţie 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există şi această posibilitate, un acord de recunoaştere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancţiunea standard, la 3 ani”, a spus Paul Ciucur, la TVR.

Simona Halep, acuzată oficial de dopaj. „Ar fi două variante”
În continuare, Paul Ciucur a anunțat cum s-ar putea apăra Simona Halep după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat.

„Ar fi două variante: reducerea sancțiunii sau minimizarea pagubelor, reducerea pe cât posibil în funcție de anumiți pași, după cum spuneam, o eventuală recunoaștere. Fie marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată”, a mai spus Paul Ciucur.

Paul Ciucur a vorbit despre situaţia în care Simona Halep alege să se apăre invocând contaminarea suplimentelor de efort.

„Comportă două condiţii: una, să-şi fi păstrat un flacon deschis din care a ingerat substanţa, suplimentul pe care pretinde a fi contaminat iar, doi, să mai aibă încă două flacoane identice, sigilate, din acelaşi lot”, a mai spus Paul Ciucur.