Simona Halep ameninta ca se retrage din Fed Cup: „Daca se întampla asta, eu nu mai joc!”

Simona Halep ameninta cu faptul ca nu va mai onora convocarile la Fed Cup. Nemultumirea sportivei noastre vine în contextul în care Federatia Internationala de Tenis vrea sa schimbe din temelii actualul format.

Campioana noastra a fost artizana calificarii României pâna în semifinalele Fed Cup în acest an. Sportiva din Constanta viseaza sa câstige competitia pentru tara noastra, dar visul sau ar putea fi curmat. ITF vrea sa copieze formatul Cupei Davis si competitia sa aiba loc într-un singur oras, dupa coordonatele unui Campionat Mondial sau European de fotbal.
Idee nu e deloc pe placul lui Simo, care spune ca, în acest context, se va retrage din echipa de Fed Cup. „Îmi place modul în care este acum (n.r.- Fed Cup). Sa joci acasa si în deplasare este cel mai frumos sentiment. Daca FED Cup se va schimba, eu nu voi mai juca pentru ca îmi place asa cum este acum”, a fost mesajul clar al fostului lider mondial, de la Eastbourne.

În primavara, dupa partida cu Franta, se zvonise ca anul viitor Simo oricum ar dori sa ia o pauza de la Fed Cup. Fostul presedinte al Federatiei Române de Tenis, George Cosac, a spus ca nu se pune problema ca Simona sa nu mai vina la echipa României de Fed Cup, pentru a se concentra exclusiv pe turneele la care participa.

„Nu, este prea devreme, sunt speculatii. Ati vazut cum se specula pâna acum ca Simona îsi da sufletul strict în competitiile care o intereseaza personal, adica în circuitul WTA. Acum le-a dat peste nas tuturor celor care au tras aceasta concluzie incorecta. S-a vazut clar ca si-a dat sufletul. Practic, ea este indisponibila la un turneu extrem de important acum pentru ca a luptat pentru România. Asa cum a declarat, îsi doreste sa câstige Cupa. Sunt convins ca în viitorul apropiat, daca nu la anul, în cel mult 2 ani, echipa noastra va fi capabila sa câstige cupa”, a spus George Cosac.
Simona Halep s-a accidentat la sold, în tie-break-ul primului set al partidei contra Carolinei Garcia (6-7, 6-3, 6-4). Ulterior, marea noastra campioana a fortat si a jucat si în partida de dublu.
„Din pacate,

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !