Simona Halep, în semifinale la Wimbledon

Simona Halep a reușit să se califice în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon în urma victoriei, în două seturi, pe care a obținut-o în fața Amandei Anisimova (20 de ani, 25 WTA), scor 6-2, 6-4.

Simona Halep joacă la Wimbledon cel mai bun tenis din acest an și s-a calificat fără emoții în semifinale, după o victorie categorică în fața americancei.

Halep a câștigat primul set după doar 30 de minute. După ce Anisimova a câștigat primul game din meci, Halep a avut o serie impresionată și a dus scorul la 5-1. Simona a jucat solid, fără erori, în timp ce adversara ei a irosit o mulțime de puncte din cauza erorilor neforțate.

În setul doi, la scorul de 5-1 în favoarea sa, pe fondul unor reușite ale adversarei sale, Simona și-a pierdut controlului permițându-i lui Anismimova sa revină la 5-4.

”Este ceva minunat să fiu din nou în semifinale! Sunt foarte emoționantă, pentru că înseamnă enorm pentru mine.

Am avut o adversară dificilă, care pe final a lovit foarte puternic, iar eu nu am știut ce să fac. Am crezut în mine și mi-am spus că trebuie să fiu tare pe picioare. La 0-40, în ultimul game, mi-am spus că am nevoie de primul serviciu. În final, totul e bine când se termină cu bine.

Da, cu siguranță cel mai bun joc al meu. Am avut multe probleme în trecut, iar acum încerc să-mi recapăt încrederea. Acum stau foarte bine la acest capitol, iar publicul îmi dă multă energie. Le mulțumesc celor din tribună”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

În semifinale, Simona Halep va evolua joi cu Elena Rîbakina (Kazahstan), ora desfășurării partidei urmând să fie anunțată de organizatori.

În prima semifinală de la Wimbledon vor evolua Ons Jabeur (Tunisia) și Tatjana Maria (Germania).

În total, cele două jucătoare se întâlniseră până în optimile de la Wimbledon de trei ori, românca fiind în avantaj, scor 2-1. A fost 6-2, 6-4 pentru Anisimova în sferturile Roland Garros 2019 și 6-0, 6-1 pentru Halep în șaisprezecimile de la Paris, un an mai târziu. Simona Halep a învins-o clar, acum 12 zile, la Bad Homburg. Deci Simo are 2-1 la întâlnirile directe.

Este cea de-a treia semifinală a carierei la Wimbledon, după ce a mai pătruns în careul de ași în 2014 – s-a oprit în penultimul act, și 2019 – atunci când și-a adjudecat titlul. Fondul de premiere este unul record la ediția din acest an, iar Simona ar putea câștiga 620.600 de euro dacă va merge în semifinale.