• Home
  • Sport
  • Simona Halep, probleme de sănătate. Anxietate și atacuri de panică după scandalul cu dopaj

Simona Halep, probleme de sănătate. Anxietate și atacuri de panică după scandalul cu dopaj

Simona Halep

Într-un interviu acordat publicației Paris Match, Simona Halep, una dintre cele mai apreciate jucătoare de tenis din România, a vorbit deschis despre problemele de sănătate mintală cu care se confruntă în ultima perioadă. Campioana, aflată în plin scandal de dopaj și așteptând audierea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), a dezvăluit că se luptă cu anxietatea, insomniile și atacuri de panică.

Simona Halep, anxietate și atacuri de panică

„Continui să mă antrenez, să mă pregătesc pentru revenirea pe teren. Deocamdată, nu am o echipă, mă antrenez singură în București, chiar dacă este dificil să îți găsești motivația atunci când nu trebuie să participi la competiții și nu știi ce îți rezervă viitorul. Am trecut prin perioade în care nu am putut dormi, în care am avut atacuri de panică.

Sunt cunoscută pentru faptul că sunt o jucătoare foarte emotivă. Înaintea meciurilor, stresul îmi provoacă dureri abdominale foarte severe. De când am primit suspendarea, este ca și cum am în fiecare zi aceste dureri și anxietate. Totuși, acum, situația este puțin mai bună”, a declarat Halep pentru Paris Match.

Simona Halep merge la psiholog

Fostul lider mondial a mărturisit că a apelat la ajutorul unui psiholog pentru a face față acestor dificultăți. Situația sa a stârnit un val de simpatie în rândul fanilor și a comunității sportive, mulți considerând-o victimă a unei nedreptăți.

„Încă discut cu psihologul, mă ajută să rămân calmă și să îmi gestionez temerile. În general, este întotdeauna bine să discuți cu cineva, îți permite să te eliberezi, să te descarci, să înveți să accepți, chiar dacă, în cazul meu, este dificil, pentru că sunt victima injustiției. Pe de altă parte, știu că nu am greșit cu nimic și nu am niciun motiv să îmi fie rușine de ceva. Când văd lucrurile în felul acesta, mă ajută să lupt cu insomniile”, a mai spus Simona Halep.