Siropul pentru boli respiratorii, infecțiile urinare și multe alte afecțiuni

Mâna Maicii Domnului este o plantă foarte cunoscută pentru mirosul său specific, puternic și dulceag. Totuși, caprifoiul, așa cum mai este planta numită, are proprietăți tămăduitoare, având, astfel, multe beneficii pentru sănătate.

Siropul de caprifoi
Florile sunt albe-gălbui, plantate, de cele mai multe ori, în scop decorativ, fiind o plantă care se întinde foarte repede. În plus, caprifoiul este un remediu natural, putând să trateze:

durerea în gât
afecțiuni respiratorii
răceala și gripa
astmul bronșic
infecțiile bacteriene precum stafilococul, streptococul și salmonella
tulburările digestive
enterita
dizenteria
infecțiile urinare.
În plus, poate stimula detoxifierea organismului.

Puteți obține un remediu natural, prin prepararea unui sirop din caprifoi. Într-un borcan se pun 500g de flori de caprifoi, se apasă bine și apoi se adaugă miere până sunt acoperite. Borcanul se pune la frigider pentru 30 de zile. După această perioadă, puteți folosi siropul la preparea prăjiturilor, sau se poate consuma cu apă.

De asemenea, puteți obține și ceai de caprifoi, infuzând o cană de boboci de floare într-un litru de apă fiartă. După zece minute, ceaiul se strecoară și se consumă de trei ori pe zi.

Dacă doriți să obțineți tinctură de caprifoi, tot ce trebuie să faceți este să amestecați jumătate de cană de flori de caprifoi și jumătate cană de glicerină într-un borcan. Borcanul se lasă la macerat, la soare, timp de o lună, perioadă în care tinctura se amestecă zi de zi.

După o lună, amestecul se transferă într-o sticlă închisă la culoare, putând fi păstrată timp de cinci ani dacă este depozitată într-un spațiu răcoros și întunecat. Tinctura se poate folosi în cazul durerilor în gât, astfel: se administrează câte o linguriță, de trei ori pe zi.

Atenție! Fructele de caprifoi sunt toxice.

Alte proprietăți ale caprifoiului
Mâna Maicii Domnului are multe proprietăți, în special antiinflamatoare, antioxidante și antibacteriene. Uleiul de caprifoi poate ajuta la calmarea durerilor musculare și articulare, putând fi folosit în timpul băilor.

Infuzia de flori de caprifoi este cunoscută pentru tratarea tusei și a răcelii, precum și a infecțiilor tractului respirator superior și a astmului.

Caprifoiul japonez a fost utilizat pentru a trata infecțiile cauzate de bacteriile streptococice, datorită efectelor sale antibacteriene, având o concentrație naturale ridicată de aromadendrenă, o terpenă din plante care ajută la oprirea dezvoltării bacteriilor.

Folosită în mod extern, mâna Maicii Domnului poate ameliora iritațiile pielii și poate trata infecțiile, tăieturile și zgârieturile. Cremele bazate pe caprifoi pot ameliora intensitatea petelor de pe piele.

Uleiul de caprifoi, atunci când este combinat cu cel de cocos, este un remediu excelent natural pentru păr. Acesta se folosește doar pe vârfuri, pentru a le reda strălucirea și puterea.