Sistem angiografic de ultima generatie, unic in tara, la Spitalul de Neurochirurgie

De aproape doua saptamani, un sistem angiografic de ultima generatie se afla in dotarea Spitalului de Neurochirurgie, unitate medicala din subordinea Consiliului Judetean (CJ). Fondurile necesare acestei achizitii, in valoare de 1,5 milioane de euro, au fost asigurate din bugetul CJ. 

Echipamentul neurointerventional Bi-Plan Infinix-i asigura calitatea optima a imaginii, necesara in neurochirurgia interventionala. „In situatia in care medicii efectueaza o embolizare, o angioplastie sau o alta procedura ghidata de imagine, cu ajutorul acestui dispozitiv sunt intotdeauna perfect pozitionati, ceea ce confera o mai mare eficienta si siguranta pentru bolnavi. Este o achizitie extrem de importanta pentru spitalul nostru, pentru pacienti. Facem medicina de performanta, iar pentru asta avem nevoie de cele mai moderne tehnologii. Din fericire, am gasit mereu deschiderea si sprijinul Consiliului Judetean care a inteles ca pentru sanatatea pacientilor este nevoie de investitii”, a spus dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iasi. 

Presedintele Consiliului Judetean a explicat in ce consta strategia de investitii in Sanatate. „Vestile bune din sistemul iesean de sanatate continua. Pentru a doua oara in acest an, reusim sa aducem aparatura de cea mai inalta performanta la Spitalul de Neurochirurgie. Si de aceasta data este vorba despre o premiera la nivel national. Si nu ne vom opri aici, in acelasi fel procedam si cu celelalte spitale din subordine. Este in continuare nevoie de investitii, iar Consiliul Judetean le va face cu seriozitate”, a afirmat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean si al PSD Iasi. 

Sistemul angiografic poate fi folosit atat in patologia neurovasculara adulta, cat si pentru cea pediatrica. Designul inovator si dotarile de care dispune angiograful ofera medicilor acces optim la pacient si obtinerea unei calitatii superioare a imaginii, ceea ce inseamna un diagnostic precis care ajuta specialistul sa prescrie un tratament corect. Sistemele Infinix sunt echipate cu algoritmi inovativi pentru o vizualizare excelenta a celor mai mici vase si a dispozitivelor interventionale. Aparatul asambleaza mai multe imagini s

 » Sursa: bzi.ro