Nouă invenție militară: Sistemul care ”vede” prin ziduri la 20 de metri – video

Un nou sistem militar de detecție denumit Xaver-1000, de ultimă generație, care folosește inteligența artificială a fost dezvoltat de compania israeliană Camero-Tech.

Sistemul Xaver-1000, care are capacități operaționale fără precedent pentru forțele militare și agențiile de Informații, poate reda pe ecranul său prezența unor persoane sau obiecte aflate în spatele unor obstacole care împiedică observarea lor directă, potrivit Daily Mail.

Dispozitivul cartografiază ținte, persoane, arătând locul unde se află într-o încăpere, indiferent dacă sunt așezate sau în picioare.

Camero-Tech, producătorul sistemului Xaver-1000, consideră că tehnologia sa de înaltă performanță are aplicații militare și legate de aplicarea legii.

”Sistemul crează o imagine 3D fără precedent a situației dintr-o cameră, oferind un avantaj operațional clar și abilitatea de ”a păși în necunoscut”. Pentru folosirea dispozitivului este nevoie de un singur operator.

Sistemul Xaver-1000 poate face distincția între adulți, copii și animale. Aparatul trimite impulsuri radar prin pereți și apoi ”reasamblează” semnalul de întoarcere, ca o imagine tridimensională folosind niște senzori, tehnologii avansate și inteligență artificială.

”Sistemul oferă o capacitate inedită de a detecta forma generală a camerei sau a structurii, în spatele peretelui sau sub un tavan prăbușit”, a anunțat producătorul.

”Este posibil ca aceste tipuri de sisteme să nu se limiteze doar la forțele speciale și de elită, ci să ajute, de asemenea, și o gamă largă a forțelor militare și de aplicare a legii, pentru a preveni crimele și teroarea și pentru a salva vieți”, a spus Amir Beeri, fondatorul și CEO al companiei Camero-Tech, care a lucrat 14 ani în Comunitatea de Informații din Israel.