Situatie tensionata in Republica Moldova. Proteste la Chisinau, dupa schimbarile politice de sambata

Scandal politic in Republica Moldova, dupa schimbarile din Parlament. Maia Sandu, liderul aliantei proeuropene acum, a fost numita premier, iar Zinaida Greceanii, presedinta socialistilor moldoveni (fost premier in timpul presedintelui comunist Voronin – n.r.), este noul presedinte al Parlamentului.

Nemultumiti de nolua conducere a Parlamentului, zeci de membri si simpatizanti ai Partidului Democrat din Republica Moldova au innoptat sambata noaptea in fata sediului mai multor institutii publice din Chisinau si sunt anuntate mai multe manifestatii pentru duminica, in semn de protest fata de decizia presedintelui moldovean Igor Dodon de a dizolva Parlamentul.

Scandal politic in Republica Moldova. Fostul premier Zinaida Greceanii, aleasa presedinte al Parlamentului

In cursul zilei de sambata, deputatii din blocul prooccidental acum si din PSRM au convocat o sedinta in urma careia a fost aleasa o noua conducere a Parlamentului si a fost instalat un nou guvern, condus de Maia Sandu, in conditiile in care Curtea Constitutionala stabilise ca termenul de investire a unui nou executiv expirase vineri.

Astfel, oamenii au instalat corturi in fata sediului Ministerului de Interne, al Procuraturii, al Ministerului Finantelor, al Guvernului, al Parlamentului si al Curtii Constitutionale, transmite Unimedia. Protestul este organizat de Partidul Democrat, iar unii dintre participanti au declarat anterior pentru sursa citata ca au fost obligati de primari sa se prezinte la protest. Organizatorii au impartit plapume in randul participantilor, care si-au exprimat intentia de a campa in fata institutiilor zile la rand. De asemenea, in Piata Marii Adunari Nationale a fost instalata o scena si un baner cu sigla Partidului Democrat, relateaza Agora.
Deputatii ACUM si PSRM se intrunesc din nou, duminica dimineata, la Parlament, anunta Junal.md. Ca si Curtea Constitutionala, Partidul Democrat din Republica Moldova al oligarhului Vlad Plahotniuc considera ilegala decizia lui Dodon de a dizolva Parlamentul. PD a numit anul trecut patru dintre cei sase membri ai Curtii Constitutionale.

Daca ti-a placut arti  » Sursa: bzi.ro