18.4 C
București
marți, 18 mai 2021

Slănină în saramură cu coji de ceapă – O reţetă care trebuie încercată

Cui nu-i place slănina făcută ca la carte? Afumată, fiartă şi pusă pe masa de sărbători, e un adevărat deliciu. Tocmai de aceea cred că îţi va plăcea şi această reţetă de slănină în saramură cu coji de ceapă. Este aromată şi foarte delicioasă. Ba mai mult, seamănă cu slănina afumată clasică, întrucât capătă o culoare plăcută în timpul fierberii.

Dacă ţi-am trezit curiozitatea, testează această reţetă de slănină în saramură cu coji de ceapă cât mai repede. Este o reţetă ideală pentru masa de sărbătorile de iarnă. Are un gust foarte bun datorită condimentelor şi usturoiului. Hai să vedem de ce ingrediente ai nevoie şi care e modul de preparare.

Ingrediente:

  • slănină cu un strat de carne
  • 1/2 pahar de sare granulată
  • 1 litru de apă
  • câţiva căţei de usturoi
  • un pumn de coji de ceapă (puteți adăuga chiar și o ceapă pentru o aromă mai intensă)
  • condimente după gust

Mod de preparare:

Mai întâi pune la fiert saramura (toate ingredientele, în afară de usturoi şi slănină). Folosește o oală cât mai mare, ca să ai spațiu să te desfășori. În momentul în care dă în clocot, cufundă slănina în saramură. Asigură-te că e acoperită complet de apă şi las-o la fiert timp de 10 minute.
Ia cratiţa apoi de pe foc şi las-o să se răcească aşa, timp de o zi. A doua zi scoate slănina, las-o să se scurgă foarte bine de apă și unge-o cu usturoi pisat.
Dacă vrei, poți da slănina prin condimente. Bag-o apoi în frigider pentru o zi, după care mut-o în congelator. Va căpăta aspect chiar de slănină afumată.
Aceeaşi metodă o poţi aplica şi la slănina ţinută în saramură.

Bineînțeles, slănina se poate prepara și prin afumare. Iar dacă vrei să ai ceva rapid pe masă, o poți pune la garniță, adică în untură.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate