Un șofer STB, filmat în timp ce bate un livrator pe bicicletă sub privirile pasagerilor – video

Călătorii de pe linia 335 a STB au rămas blocați minute în șir într-un autobuz , într-o stație de pe Mihai Bravu, pentru că șoferul coborâse să-l admonesteze pe un livrator aflat pe bicicletă.

Incidentul a avut loc marți după-amiază, în jurul orei 16, în stația STB Șoseaua Mihai Bravu din București.

”Strada era complet blocată, biciclistul nu avea fizic unde să meargă. Șoferul i-a scos șaua bicicletei și l-a luat la bătaie pe săracul om. Am coborât să-i dau înregistrările video”, scrie Răzvan Șeitan, un  bucureștean, care a postat pe Facebook imaginile bătăii în care a fost implicat șoferul STB.

Cât timp a durat agresiunea, călătorii au rămas blocați, cu ușile închise, în autobuzul de pe linia 335, deși acesta oprise într-o stație STB.

”Deschide, bre, ușile, e stație, de ce nu deschizi ușile!”, pot fi auziți călătorii strigând pe geamurile autobuzului, în timp ce șoferul îl îmbrâncește pe livratorul din București.

Livratorul de mâncare povestește că șoferul l-a agresat după ce i-a atras atenția că aproape l-a lovit în trafic, pe șoseaua Mihai Bravu.

”M-a luat autobuzul din lateral. L-am întrebat de ce a tras dreapta, ne-am luat în gură, ne-am înjurat și a sărit la bătaie. Pasagerii au filmat abia la final. Am spus că sun la Poliție și a fugit.

Acum depun plângere la Secția 8. Că am rămas cu ghidonul în mână e nimic. Mi-a dat una în meclă. M-a lovit cu picioarele în coaste. A durat vreo 10 minute.”, a explicat livratorul pentru cotidianul Libertatea.

Purtătoarea de cuvânt a STB, Brîndușa Mariana Raeceanu, a declarat că societatea s-a autosesizat imediat ce a fost informată de incident. Cazul este în cercetare. Societatea de Transport Bucureşti nu agreează un astfel comportament și precizăm că vom lua măsurile ce se impun, conform Regulamentului Intern STB SA.

În urma sesizării depuse de livrator, Poliția a deschis o anchetă, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

”Cu privire la imaginile difuzate pe o rețea de socializare și preluate de mass-media, în care se observă, un conflict, în care sunt implicați doi bărbați, un conducător auto și un biciclist, precizăm urmatoarele.

În urmă cu scurt timp, unul dintre bărbați s-a prezentat la Secția 8 Poliție și a formulat plângere. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi dispuse măsuri legale”.