Șofer STB, către o tânără în scaun cu rotile: „Să-mi sugi ****!”. Mama femeii cu handicap a fost pusă să coboare rampa autobuzului

Doar printr-o întâmplare pagina oficială a Serviciului de Transport Public București și cea dedicată reclamațiilor n-ar fi fost pline de plângeri din partea călătorilor.

Cele mai multe se referă la mizeria prezentă în mijloacele de transport în comun din Capitală, la timpul mare de așteptare, la lipsa aerului condiționat sau la comportamentul șoferilor.

Toate acestea pălesc însă în fața relatării unei tinere care se deplasează într-un scaun cu rotile care nu a reușit să urce în două autobuze și a fost umilită de șoferi, după cum a scris pe pagina sa de pe Facebook.

Tânăra cu dizabilități locomotorii a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală și tetrapareză spastică la vârsta de un an și se deplasează într-un scaun cu rotile.

„Ca să înțelegeți contextul, m-am întors în București în vacanță de vară. De ce m-am întors? Ca nu cumva să uit câte dizabilități are sistemul, societatea și așa mai departe. Nu voi stiliza foarte mult textul, pentru că nu are rost. Voi spune scurt și la obiect ca să nu las loc de interpretări pentru cei care ar îndrăzni.

Mă întorceam de pe Calea Victoriei după ce am petrecut o seară atât de relaxantă cu una dintre prietenele mele dragi. Eram împreună cu mama, deoarece, după cum bine știți povestea, aici nu pot folosi scaunul cu rotile electric din cauza bordurilor, rampelor etc.

Voiam să luăm autobuzul 104 de la stația Națiunile Unite.

Primul autobuz care a ajuns în stație ne-a ignorat efectiv existența. Sau, mai bine spus, a considerat probabil că în mașina lui nu are ce căuta un scaun cu rotile, pentru NE-A ÎNCHIS UȘA ÎN FAȚĂ. LA PROPRIU.

Asta se întâmplă la 21:32 și este vorba despre șoferul mașinii cu numărul 602 STB.

Ok, ok, notat număr pentru reclamație.

Dacă credeți că asta a fost urât, puneți-vă centurile.

Vine următoarea mașină. Nenea șofer, că nu-i pot găsi alt apelativ care să nu depășească normele bun simțului, pe lângă faptul că nu și-a făcut datoria de a coborî rampa, invocând DIN NOU scuza patetică „însoțitorul trebuie să facă asta”, și-a arătat misoginismul care putrezește în toată ființa lui.

Nu a pornit din stație până nu s-a asigurat că noi ar trebui să-i mulțumim pentru buna lui voința de a ne permite să urcăm în autobuzul său ruginit. De ce am folosit termenul de misogin? Păi cum să vă spun? I-a strigat mamei de pe prea înaltul său scaun de șofer „Să-mi sugi ***”. Éste vorba despre șoferul mașinii cu numărul 91 NZK.”

Și acum, pun și eu o întrebare lui Nicușor Dan, Societatea de Transport București … VI SE PARE NORMAL CA O PERSOANĂ CU DIZABILITĂȚI SĂ SUPORTE ASTFEL DE COMPORTAMENTE DIN PARTEA UNOR ASTFEL DE INDIVIZI?

Vi se pare normal ca aceste lucruri se să întâmple în 2022 într-o capitală europeană?

Cer sancțiuni, și nu doar din vorbe precum răspunsul generic primit la fiecare reclamație „vom Lua măsuri”. De ani de zile tot „luați măsuri”, situația devenind și mai gravă. De ani de zile se întâmplă aceleași lucruri. De ani de zile.

Iar singurul meu gând era că abia aștept să mă întorc în Madrid…”, a scris tânăra pe Facebook.

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) a transmis că nu tolerează nicio formă de comportament nepotrivit al salariaţilor, anunţând că a fost declanşată o anchetă disciplinară.

Reprezentanţii companiei au mai precizat că regretă evenimentele petrecute pe 18 iulie, pe traseul liniei 104, în staţia Piaţa Naţiunile Unite.