Un șofer român de TIR a făcut plinul de 262 de ori fără să plătească vreodată, în benzinăriile din Belgia

Un șofer român de TIR a reușit ”performanța” de a face plinul de 262 de ori și să nu plătească niciodată, în benzinăriile din Belgia.

Bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare de către instanța din Turnhout, Belgia, pentru fraudă pe scară largă cu carduri de combustibil.

Șoferul român a folosit echipamente de skimming la terminalele de plată de la benzinăriile din toată țara.

El vindea apoi motorina altor șoferi de tir, care plăteau 0,8 euro pe litru.

Un operator al unei benzinării din zona industrială de la ieșirea de pe E19 din Meer (Hoogstraten) a informat poliția pe 4 februarie 2020, după ce un șofer de TIR a observat echipamente de skimming.

”Inculpații au încercat să câștige bani rapid și ușor, în detrimentul companiilor păgubite, printr-o metodă sofisticată.”, a decis instanța din Turnhout.

Barbaros Y. a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare și o amendă de 8.000 de euro.

Potrivit instanței, acesta a fost implicat în 262 de realimentări cu carduri de combustibil copiate sau clonate. Mihai S. a fost responsabil în principal de amplasarea echipamentelor și fost condamnat la treizeci de luni de închisoare și o amendă de 4.000 de euro.

Inculpații trebuie să plătească o despăgubire totală de peste 60.000 de euro către firmele afectate de cardurile de combustibil copiate. Cei doi au alimentat cantități mari de combustibil între 2015 și 2020, prin fraudă informatică.