General rus către un caporal rămas fără un picior în războiul din Ucraina: ”Îți doresc să te pui pe picioare!” – video

Un general rus a decorat mai mulți soldați răniți în luptele din Ucraina, într-un spital militar, iar unui caporal rămas fără un picior i-a urat ”să se pună pe picioare”, după cum relatează cotidianul regional Kirov Pravda, care preia imaginile publicate pe YouTube de Ministerul Apărării de la Moscova.

Ministrul adjunct al apărării, Iunus-Bek Evkurov, a condus sâmbătă o ceremonie de decorare a soldaților răniți, la Spitalul Clinic Militar Principal Burdenko.

În numele președintelui, acesta a înmânat medalii unui număr de opt militari răniți în Ucraina.

Printre cei decorați s-a numărat și caporalul Dmitri Golovin. Lui, chiar pe patul de spital, generalul-colonel i-a pus la piept Ordinul Curajului, pentru abnegația și curajul dovedit în îndeplinirea sarcinilor militare.

”Dima, în numele Comandantului-Șef Suprem, vă recompensez, vă felicit și vă doresc să vă faceți bine, să vă puneți pe picioare!”, a spus generalul Evkurov. ”Slujesc Patria”, a răspuns caporalul.

Evkurov l-a întrebat apoi pe artilerist de unde este și cine îl așteaptă acasă.

Imaginile video, preluate de Nexta, o platformă de jurnalism public din estul Europei, iar exprimarea complet nefericită a generalului rus a făcut ca acestea să se viralizeze.

Informațiile oficiale, din surse rusești, nu specifică faptul că soldatul nu mai are un picior, informația e oferită de Nexta, iar imaginile par să o confirme.

Caporalul nu se ridică deloc din pat, nici măcar nu poate să stea în șezut când primește medalia, în vreme ce alți militari decorați, dintre care unul chiar a acordat un interviu, fac asta.

În plus, în imaginile difuzate de canalele oficiale ruse nu există niciun cadru larg, în care să se vadă tot patul de spital pe care e întins soldatul.

O fracțiune de secundă, când camera lărgește cadrul, se întrevede partea inferioară a patului și pare că, într-adevăr, caporalul Golovin are piciorul stâng amputat.