”Comandantul nostru de regiment e beat!”, le spune un soldat rus celor de acasă, care-l îndeamnă să se predea

Convorbirile telefonice pe care soldații ruși care luptă în Ucraina le au cu cei de acasă și în care aceștia se plâng de cum merge războiul pentru ei sunt interceptate de serviciile de securitate ale ucrainenilor, și făcute publice de Anton Gerașcenko, un consilier în Ministerul de Interne al Ucrainei.

Într-o nouă înregistrare a unei astfel de discuții telefonice, iubita soldatului rus îi cere să se predea și spune că începe să-i creadă pe ucraineni.

Printre altele, militarul  rus se plânge de ofițerii beți și de faptul că el și tovarășii lui sunt folosiți precum carnea de tun.

În înregistrare, un militar rus pe nume Serghei vorbește probabil cu iubita lui. El îi spune că șeful de stat major și comandantul regimentului sunt ”albaștri până la refuz”, iar coloana urmează să meargă la Sumy.

”E deja ora două și nu știe nimeni ce o să facem și unde o să ajungem. Comandantul nostru de regiment este în față, e beat.”, spune soldatul.

Fata îi răspunde că ”începe să creadă în ce spun ucrainenii”, să înțeleagă adevărul și că „îi pare rău”. Soldatul confirmă, spunând că nu a mai rămas aproape nimic din orașele ucrainene pe care le-a văzut.

Fata l-a îndemnat să se predea: ”Dacă există o posibilitate, predați-vă, cei care au făcut-o măcar sunt în viață.”

Serghei recunoaște în discuție că are de gând să fugă, decât să meargă mai departe să lupte. El pare nervos că se simte carne de tun și încheie discuția zicând: ”Nu v-am spus decât o parte din ce s-a întâmplat în aceste 15 zile.”