31.5 C
București
marți, 27 iulie 2021

Somajul tehnic va fi impozitat. Câți bani mai primești

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a anunțat marți, 31 martie, că somajul tehnic va fi impozitat cu 45%, asta după ce s-au lăudat ca vin în sprijinul companiilor. Ce înseamnă asta? Venituri mai mici pentru cei care se află în somaj tehnic.

Ordonanta de guvern care prevede că statul va deconta de la 1 aprilie, sumele pe care companiile trebuie să le plătească angajaților pentru șomaj tehnic a fost modificată, iar acum statul mai ia din sumă un impozit de 45%.

Ce indemnizație vei lua dacă esti în somaj tehnic
Conform legii, angajații plasați în șomaj tehnic trebuie să ia minim 75% din salariul net avut până să le fie suspendate contractele de muncă. Acum se va aplica și un impozit de 45% la acest ajutor de șomaj pentru companii, care va ar trebui să fie suportat din fondurile companiei.

Ca sa facem un calcul, să presupunem că o persoană are salariul de 1500 de lei și este plasată în șomaj tehnic. Asta înseamnă că în luna aprilie salariul din șomaj tehnic ar trebui sa fie 1125 lei. Atenție, fară bonuri de masă, asigurări medicale private, abonamente la sală sau orice alte beneficii oferite de copania angajatoare.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate