joi, 24 septembrie 2020

Somajul tehnic va fi impozitat. Câți bani mai primești

Știrile zilei

Ioniță de la Clejani, prima reacție după ce Margherita ar fi agresat fizic și verbal două femei

Margherita de la Clejani este din nou în centrul atenției, după ce în urmă cu aproximativ patru luni era...

Cel mai toxic aliment din lume. Romanii il consuma ca pe o delicatesa

Cel mai toxic aliment din lume. Multi fug de el, dar la noi este consumat precum o delicatesa, Romanii...

ULTIMĂ ORĂ: Creștere URIAȘĂ a numărului de cazuri de coronavirus în România. Cifrele au EXPLODAT în ultimele 24 de ore!!

Coronavirus România, bilanț 22 septembrie. Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de...

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a anunțat marți, 31 martie, că somajul tehnic va fi impozitat cu 45%, asta după ce s-au lăudat ca vin în sprijinul companiilor. Ce înseamnă asta? Venituri mai mici pentru cei care se află în somaj tehnic.

Ordonanta de guvern care prevede că statul va deconta de la 1 aprilie, sumele pe care companiile trebuie să le plătească angajaților pentru șomaj tehnic a fost modificată, iar acum statul mai ia din sumă un impozit de 45%.

Ce indemnizație vei lua dacă esti în somaj tehnic
Conform legii, angajații plasați în șomaj tehnic trebuie să ia minim 75% din salariul net avut până să le fie suspendate contractele de muncă. Acum se va aplica și un impozit de 45% la acest ajutor de șomaj pentru companii, care va ar trebui să fie suportat din fondurile companiei.

Ca sa facem un calcul, să presupunem că o persoană are salariul de 1500 de lei și este plasată în șomaj tehnic. Asta înseamnă că în luna aprilie salariul din șomaj tehnic ar trebui sa fie 1125 lei. Atenție, fară bonuri de masă, asigurări medicale private, abonamente la sală sau orice alte beneficii oferite de copania angajatoare.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă