Sora unui dependent de heroină: ”La cum sunt liceele din București și la cum este ignoranța, aș fi luat-o pe același drum”

În contextul evenimentelor tragice petrecute la sfârșitul săptămânii trecute la SAGA Festival, unde doi tineri au murit în urma consumului de droguri, Cristiana a vorbit public, la Antena 3, despre drama fratelui ei, care, de nouă ani, este dependent de heroină.

Tânăra a povestit că unul din locurile de unde se aprovizionează fratele său se află chiar în centrul Capitalei și are protecție din partea polițiștilor, care primesc la schimb bani.

„Fratele meu este dependent de 9 ani și este o problemă psihologică foarte dificilă. În România un mare factor este că o tratăm cu indiferență și-i privim ca pe niște oameni de nimic în loc să le oferim ajutorul psihologic necesar. Și, pe lângă asta, mai este și marea problemă a Poliției.

Fratele meu a făcut o supradoză de heroină, acum o săptămână, e viu, Doamne ajută, dar nu știu exact unde se află pentru că în București și în toată țara este o problemă și mai mare decât heroina și acestea sunt „legalele”, care nu sunt etnobotanicele de care am auzit în 2011 când a fost toată problema cu acele magazine, ci sunt un drog foarte periculos, sunt amestecuri prostești care te distrug în maximum doi ani”, povestește tânăra.

Cristiana spune că exemplul fratelui său a făcut-o să nu-și dorească nicio clipă să încerce drogurile.

„Ceea ce m-a făcut să nu merg pe drumul acesta a fost că am văzut ce pățește fratele meu. Probabil, dacă nu l-aș fi avut pe fratele meu, la cum sunt liceele din București și la cum este ignoranța, aș fi luat-o pe același drum.

„Legalele” nu sunt legalizate, dar Poliția face acele droguri să fie legalizate. Se procură de pe strada Maximilian Popper, lângă Unirii, o zonă plină de Poliție, care în fiecare săptămână așteaptă bani de la traficanții de droguri, pungi cu bani. Asta o pot garanta.

Și am vorbit cu polițiști complet ignoranți care mi-au dat adresele când au văzut că îmi caut fratele pe acolo. Și mi-au spus că nu pot să facă nimic”, a dezvăluit tânăra, la Antena 3.