Sora lui Petrică Mîțu Stoian, acuzații grave: „Acolo i s-au ars plămânii!”

Apar noi detalii din ancheta morții lui Petrică Mîțu Stoian. Maria Tărchilă, una dintre surorile interpretului de muzică populară a declarat, într-o intervenție la TV, că starea de sănătate a solistului s-a agravat după tratamentul cu oxigen hiperbaric, potrivit rezultatelor autopsiei.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian spune că plămânii cântărețului nu erau afectați după infecția cu SARS-CoV-2, așa cum spune toată lumea, ci dimpotrivă, organele i s-au deteriorat în urma acelei terapii cu oxigen hiperbaric.

Maria Tărchilă a declarat că în urma examenului medico-legal doctorii au descoperit că plămânii artistului erau maro, după tratamentul efectuat în clinica de la Reșița: „Nu erau afectați plămânii. După autopsie, plămânii lui erau maro, nu roz, așa cum sunt ai oricărei persoane, chiar și după ce moare.

Înseamnă că i s-au ars acolo, în cabina respectivă, la clinică”, a declarat sora lui Mîțu Stoian, pentru Realitatea.

Mai mult, Maria Tărchilă susține în continuare că fratele ei a avut un dosar cu întregul istoric medical, iar medicii de la Reșița nu ar fi trebuit să îl supună pe artist tratamentului cu oxigen hiperbaric, fără să consulte toate actele respective: „Nu știam de această clinică că a fost închisă. Nu am fost acolo. Tot ce știu este ce aud de la presă (….) El a avut un dosar cu toate actele, ce boli a avut.

Trebuia să le fi văzut un medic, să se uite pe ele. Nu ar fi avut voie să intre în acea cabină. Cardiac, după Covid, ar fi trebuit să nu îl lase să intre. Nu au făcut testare, au făcut o ședință (…). Acolo nu au oameni care să se ocupe, să își dea acordul cu privire la un posibil tratament.”, a amai adăugat sora lui Petrică Mîțu Stoian, pentru sursa amintită.