Soţia unui fost deputat ucrainean a trecut frontiera cu 29 de milioane de dolari în valize

Soţia unui politician ucrainean a scos din Ucraina aproape 29 de milioane de dolari şi un milion si jumătate de euro, bani gheaţă, puși în mai multe valize, informează site-ul 24tv.ua.

Serghei Luşcenko, fost jurnalist şi politician, publică pe contul său de Telegram o fotografie cu valizele cu bani care au fost trecute peste graniță susținând că ar fi fost în proprietatea Anastasiei Kotviţkaia, soţia fostului deputat Igor Kotviţki.

Kotviţki, un om de afaceri ucrainean, este considerat a fi mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician bogat şi influent, bănuit de corupţie, care a fost ani de zile ministru de Interne, în mai multe administrații adminstraţii, până în vara anului trecut, când şi-ar fi dat demisia la cererea preşedintelui Zelenski.

Femeia a trecut frontiera în Ungaria cu o maşină înmatriculată în Ungaria şi condusă de un cetăţean maghiar.

Vameşii ucraineni au lăsat vehiculul să treacă, dar grănicerii din Ungaria l-au controlat. Au găsit banii şi au pus-o să declare întreaga sumă pe care o avea. Procurorii de la Kiev au deschis o anchetă.

În presa ucraineană circulă de mai mult timp informaţii că sume mari de bani sunt scoase clandestin din ţară, cu ajutorul unor grăniceri corupţi, care primesc mită.

În urmă cu o săptămână, şi poliţia de frontieră din România a anunţat că un cuplu ucrainean a încercat să intre pe la vama Albiţa cu 1,6 milioane de dolari şi 50.000 de euro ascunşi în maşină.