Spatiul in care a functiona Galeriile Anticariat „Dumitru Grumazescu”, readus la viata – FOTO

Sambata, 15 iunie, a avut loc evenimentul prilejuit de redeschiderea spatiului cultural din strada Lapusneanu nr. 24, in care au functionat Galeriile Anticariat „Dumitru Grumazescu”.

Impreuna cu un numeros public, la ceremonie au participat primarul Mihai Chirica, Aurica Ichim, directorul Muzeului Municipal „Regina Maria”, si Laura Hant, presedinte al Asociatiei „Mihai Eminescu” din Viena.

„Dupa Muzeul Municipal «Regina Maria», i-am dat spre grija doamnei Aurica Ichim si Galeriile «Dumitru Grumazescu», si Galeriile de Arta din Pasajul «Sfanta Vineri» si, probabil, daca putere va avea, va primi si alte lucruri in grija. Dar sunt convins ca, si asa, cum a pus suflet si inima in fiecare dintre proiectele sale, plecand de la Muzeul Unirii si pana la celelalte edificii in care s-a implicat, va reusi in toate. De asemenea, m-a impresionat felul in care a venit doamna Grumazescu catre noi. Intr-o lume atat de rea si materialista, doamna Grumazescu a venit sa ofere orasului o mare parte din ceea ce a reprezentat munca sotului ei. A spus: «Vreau sa ofer colectia Eminescu!» Colectia de carte veche, colectia de scrisori. Iata, toate sunt acum ale noastre, ale tuturor, trecute ca si bunuri publice, imposibil de instrainat. Toate vor ramane marturie pentru ceea ce a facut Dumitru Grumazescu. De ele ne vom folosi noi toti si cei care se vor naste de acum incolo. Avem o datorie sa nu uitam si sa nu stergem cu buretele munca celor care chiar s-au sacrificat pentru cultura acestui oras. Tuturor le suntem recunoscatori si pentru munca depusa aici si pentru munca pe care o fac in fiecare loc in care ei sunt. Amintesc aici si prezenta domnului Dan Toma Dulciu si a doamnei Laura Hant, care fac parte din Asociatia «Mihai Eminescu» din Viena, locul in care, va amintiti, am dus un pui din teiul lui Eminescu care creste si in curand o sa infloreasca. Fara munca lor am fi avut o Rom

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !