All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

Spitalul de stat din România unde medicii câștigă 18.000 de lei lunar. „Munca este foarte multă, dar ținând cont de stimulentele pe care le primim, am renunțat la munca în privat și ne dedicăm tot spitalului”

Sorina Pintea, manager Spitalul Județean Baia Mare, a găsit o soluție pentru a-i convinge pe doctori să nu mai meargă în străinătate. Acum, la spitalul din Baia Mare, medicii câștigă și 18.000 de lei pe lună.

De patru ani conducerea Spitalului Județean din Baia Mare a găsit o soluție inedită pentru a le majora veniturile medicilor: le dă bani în plus la salarii, în baza veniturilor încasate din serviciile medicale la cerere. Acum, un medic radiolog de exemplu, a câștigat în august un salariu de peste 18 mii de lei, din care aproape 7.800 de lei provin din serviciile medicale la cerere, informează digi24.ro

Dr. Teodora Zăgreanu, șefa Laboratorului Radiologie: „Noi suntem foarte multumiți de salariile pe care le primim, suntem stimulați. Munca este foarte multă, dar ținând cont de stimulentele pe care le primim, am renunțat la munca în privat și ne dedicăm tot spitalului.”

Sorina Pintea, manager Spitalul Județean Baia Mare: „Din aceste servicii medicale la cerere, am decis, să acordăm 50% medicilor care parafează serviciul medical respectiv.”

Spre exemplu, numai în primele 9 luni ale acestui an, Spitalul Județean din Baia Mare a încasat peste 4.630.000 de lei din analize, consultații și investigații medicale efectuate contracost. Jumătate din sumă a fost direcționată spre dotările spitalului, iar cealaltă jumătate spre salariile personalului medical.

Conform statisticilor oficiale, în ultimii 10 ani, din România au plecat 14.000 de medici din ţară. Anul trecut, la fiecare şase ore un specialist în domeniu a decis că nu mai poate profesa în România.

loading...