18 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

Sporurile bugetarilor vor fi tăiate! Iată deciziile luate de Guvernul Cîțu

Guvernul Cîțu a pus gând rău tuturor bugetarilor. Vor fi tăieri masive ale sporurilor luate de o bună parte din bugetari. Unde sporurile nu vor fi tăiate ele vor fi îngheţate. Conform datelor obţinute de jurnaliştii de la Antena3 se pare că primii care vor suferi vor fi angajaţii din prefecturi.

Aceştia ar urma să piardă o treime din venit după ce sporurile lor vor fi tăiate. În altă ordine de idei, acolo unde acestea nu vor fi tăiate, sporurile vor fi îngheţate la nivelul din 2020.

Sporurile bugetarilor voi fi tăiate sau îngheţate susţine Florin Cîțu
Conform declaraţiilor din ultima vreme, Florin Cîțu ar urma să taie unele sporuri pe care bugetarii le încasau. Acestea vor dipărea în totalitate. Potrivit sursei citate, Guvernul intenţionează să taie sporul pentru arhivă dar şi pentru gestionarea pandemiei. Acest lucru ar urma să fie propus luni, 8 februarie atunci când se va vorbi despre proiecţia bugetară pe anul în curs.

Conform unei statistici, pe aceste sporuri se bazează o bună parte din bugetari, iar consecinţele tăierii acestor sporuri ar putea avea un impact mare asupra acestora. Totuşi, Florin Cîțu a anunţat faptul că se lucrează destul de greu la bugetul pentru 2021 pentru că se vor repara multe dintre anomaliile din ultimii 4 ani.

Acesta susţine faptul că anumite cheltuieli, cum ar fi cele salariale, s-au dublat în ultima perioadă iar acest lucru duce la un efort financiar deosebit, ţinând cont că în ultimii 4 ani de zile economia nu a avut aceeaşi dinamică. Bugetul va avea o sumă record pentru investiţii, mai mare decât anul trecut, susţine Florin Cîțu:

„Nu este un buget simplu, este un buget care se uită pe teren la perioada 2021-2022, care începe să repare anomalii introduse în legislația din România în ultimii patru ani. Vă dau un exemplu, cheltuielile cu salariile s-au dublat în perioada 2016-2020 (…) Nu cred că s-au dublat veniturile în ultimii patru ani de zile, economia nu a avut o dinamică dublă în ultimii patru ani de zile, dar cheltuielile de personal s-au dublat. Trendul este să reașezăm structura economiei, să continuăm să investim, este un buget care are o sumă pentru investiții mai mare decât anul trecut, anul trecut a fost o sumă de record”, a declarat premierul Cîțu.

Mai multe sindicate protestează împotriva deciziilor luate de Guvern
Între timp, odată cu anunţul Guvernului de a îngheţa salariile la nivelul anului 2020, mai multe sindicate au început să organizeze proteste în întreaga ţară. De exemplu, la Iași sindicatele polițiștilor și agenților din penitenciare sunt nemulţumiţi de aceasta măsura şi au organizat un eveniment de acest fel în fața Penitenciarului Iași:

„Noi nu cerem măriri de salarii, vrem să fie clar pentru toată lumea! Noi solicităm să fie respectată legea și să fie aplicată”, a declarat Dorin Șcarlii, liderul Sindicatului Iuris, al angajaților din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate