8.1 C
București
duminică, 18 aprilie 2021

Ștefania Șfabu a murit, infectată cu noul coronavirus

Ștefania Șfabu a murit la Terapie Intensivă după ce a fost depistată cu noul coronavirus. Femeia era una din cele mai cunoscute afaceriste din Botoșani, fiind cofondatoarea companiei Viofanny. Aceasta a fost depistată pozitiv la mijlocul lunii noiembrie.

Din nefericire, cu toate eforturile depuse de medici, femeia nu a mai putut fi salvată.

Ștefania Șfabu a murit
Cofondatoare a companiei Viofanny, a fost internată în spital, din cauza coronavirusului după ce la mijlocul lunii noiembrie a fost testată. În vârstă de 56 de ani, afacerista, s-a stins din viață sâmbătă, în ciuda tuturor eforturilor depuse de medici. Vestea tristă a fost dată de către familia Ștefaniei Șfabu.

”Anunțăm cu tristețe în suflet trecerea în neființă a Stefaniei Șfabu, a celei care a fost cofondatoare, soție, și mai presus de toate mamă a patru copii, a celei care cu drag obișnuia să spună că a privit mereu afacerea că pe copilul ei… Adio, mamă, te vom purta mereu în suflet!”.

Înmormântarea femeii de afaceri a avut loc luni, 30 noiembrie, într-un cadru restrâns.

Afaceristul Ioan Nicolae are și el coronavirus
Afaceristul si patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu, Ioan Niculae, luptă pentru propria viață după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Omul de afaceri se afla în stare gravă la ATI și respiră doar cu ajutorul aparatului de oxigen.

„Este în stare critică, pe aparate, la Terapie Intensivă. A contractat o formă severă a virusului, care, practic, l-a doborât”, a precizat o sursă din interiorul unității medicale unde milionarul este internat.

Ce recomandă medicii celor care se tratează acasă de noul coronavirus
Cofondatoare a companiei Viofanny, Ștefania Șfabu, a murit din cauza noului virus. Odată cu venirea sezonului rece medicii au făcut o serie de recomandări celor care sunt nevoiți să se trateze acasă de noul coronarivus.

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, le recomandă pacienților infectați cu noul coronavirus care se tratează la domiciliu să își monitorizeze atent temperatura și frecvența respiratorie. Totodată, aceasta a atras atenția asupra antibioticelor, care pot dăuna pe termen lung.

„Este foarte important pentru cei care stau acasă, dacă își pot permite să își cumpere un pulsoximetru, să o facă. Dacă nu, să își monitorizeze atent frecvența respiratorie. Monitorizarea temperaturii și a saturației oxigenului sunt extrem de importante dacă vorbim despre infecția cu SARS-CoV-2. Pe de altă parte, legătura permanentă cu medicul de familie este obligatorie și apariția unei saturațîi scăzute (a oxigenului din sânge, n.r.), sub 93%, trebuie să îi determine să sune la 112 sau să sune medicul de familie

Atenție foarte mare la consumul de antibiotice! În această perioadă observăm foarte mulți pacienți care ajung la camerele de gardă și care își administrează antibiotic. Atrag atenția asupra faptului că virusul nu răspunde la antibiotic. Azitromicina care se administrează în spital în unele cazuri nu are rolul de a distruge virusul, ci are un mecanism antiinflamator, de reducere a inflamației pe care o produce virusul.

Nu se administrează pe post de antibiotic.

Antibioticul se administrează în formele moderate sau acolo unde se constată o suprainfecție, care trebuie evaluată obligatoriu și cu analize de laborator. Pacientul este bine în aceste momente să ajungă într-un spital să aibă evaluare completă imagistică și biochimică – adică analize de sânge și de floră care evidențieze că într-adevăr antibioticul aduce un real beneficiu pacientului”, a explicat medicul Beatrice Mahler.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate