Știai că ”pielea de găină” poate spori creşterea părului şi poate salva bărbaţii de la chelire?

Se pare că ne este benefic să petrecem timp în compania celor care ne fac „pielea de găină”. După cum bine știm, oamenii experimentează senzaţia de „piele de găină” nu doar când resimt frigul, dar şi în situaţii cu mare încărcătură emoţională.

Muşchii şi nervii care duc la acest fenomen stimulează şi celulele stem din piele să creeze foliculi şi să ducă la creşterea părului. Ya-Chieh Hsu, cercetătoare la Harvard University, a relatat descoperirile, încă nepublicate, la un simpozion al American Society for Cell Biology şi al European Molecular Biology Organization organizat în data de 9 decembrie.

Nervii care fac parte din sistemul nervos simpatic – care controlează printre altele dilatarea pupilelor, bătăile inimii şi alte procese automate – se găsesc lângă celulele stem care vor crea foliculi de păr. De obicei, nervii sunt acoperiţi de un strat protector numit mielină, precum un cablu electric izolat. Dar grupul lui Hsu a găsit că terminaţiile nervoase sunt dezgolite acolo unde foliculii întâlnesc celulele stem, scrie Science News.

Citește continuarea aici.

Sursa: Descopera.ro