Impresiile unei studente italiene în România: ”O ţară minunată, păcat că este subapreciată de foarte multă lume”

Maria Erasti este o tânără italiană, studentă în ultimul an la Facultatea de Medicină şi Chirurgie din Ancona, care a ales România pentru un stagiu de pregătire de un an, în cadrul proiectului Erasmus.

Viitorul medic italian şi-a făcut stagiul de pregătire la Secţia de Chirurgie Generală a Spitatul Clinic de Urgenţă din Bucureşti.

”Am ales România pentru că a fost singura destinaţie care mi-a permis să finalizez aproape toate examenele din anul VI în doar şase luni, adică un semestru, condiţie necesară pentru a avea timp să scriu teza şi să termin stagiul o dată ce m-aș fi întors în Italia.

Dintre oraşe româneşti disponibile singurul care m-a atras a fost capitala, Bucureşti, în primul rând pentru că primisem un feedback pozitiv de la studenţii care fuseseră implicați în programul Erasmus, al doilea pentru că, locuind la Matelica şi studiind la Ancona, nu experimentasem niciodată viața într-o metropolă de aproximativ două milioane de locuitori.

Imediat după ce am aterizat, prima impresie asupra oraşului a fost foarte pozitivă. Cred că am subestimat inconştient frumuseţea Bucureştiului şi, în general, a României.

La început mi-a fost greu să mă descurc pentru că, în ciuda faptului că eram în capitală, nu toată lumea vorbea engleza, iar asta reprezintă o barieră importantă în comunicarea cu localnicii, mai ales în viaţa de zi cu zi: la supermarket, la gară sau în transportul în comun. Totuşi, oamenii sunt amabili şi cei mai mulţi dintre ei sunt dispuşi să îţi dea mereu o mână de ajutor.

Oraşul oferă multe oportunităţi de distracţie, în plus este plin de parcuri frumoase şi lacuri mari, care oferă peisaje sugestive şi pe care le poţi explora prin închirierea de biciclete la un preţ ieftin.

Pe lângă diversele muzee, nu trebuie ratată vizita la Parlament, cea mai grea clădire din lume, a doua ca mărime din lume şi a treia ca volum… foarte sugestiv!

M-am împrietenit cu alţi studenţi Erasmus, italieni şi străini şi în ciuda restricţiilor Covid am creat un grup frumos, organizând multe excursii atât în alte oraşe din România, cât şi în unele de peste hotare: Cluj Napoca, Constanţa, Braşov, Sibiu, Alba Julia; dar şi Sofia, Budapesta, Istanbul!

O ţară minunată, dar din păcate subapreciată de foarte multă lume”, îşi încheie tânăra studentă impresiile despre România, oferite viverecamerino.it.