Studiile spun ca este cel mai stresant sa ai trei copii

Nu este o situatie neobisnuita pentru parinti sa afle ca este stresant sa ai copii. Ceea ce poate veni ca o curiozitate este ca parintii care au trei copii sunt mai stresati de parenting decat parintii care au chiar si mai multi copii. Iata de ce este cel mai stresant sa ai trei copii!
Cum au ajuns oamenii de stiinta la concluzia ca este cel mai stresant sa ai trei copii?

A fost realizat un studiu care a descoperit rezultate surprinzatoare. Desi este de asteptat ca parintii care au trei copii sa fie mai stresati decat parintii care au mai putini copii, a fost neasteptata descoperirea conform careia acesti parinti sunt mai stresati decat parintii cu mai multi copii, noteaza eva.ro.

De fapt, studiul care a analizat aproximativ 7.000 de parinti a scos in evidenta ca parintii cu patru copii au fost cei mai putin stresati. Psihologii au explicat ca, odata cu al patrulea sau al cincilea copil, parintii tind sa se concentreze mai putin pe incercarea de a deveni parintii perfecti. Al patrulea copil reprezinta de obicei punctul in care parintii isi dau seama ca nu au timp sau abilitatile mentale necesare pentru a se devota perfectiunii pentru fiecare dintre copii. in schimb, acestia se relaxeaza putin mai mult.

Pentru cei mai multi parinti, timpul limitat pe care il au devotat nevoilor copiilor lor reprezinta cea mai mare sursa a stresului. De fapt, aceasta a fost problema pentru 60% dintre persoanele din studiu. Din pacate, in cazul parintilor cu trei copii, timpul acestora este impartit intre cei trei copii, iar parintii nu pot admite inca faptul ca nu pot si nu ar trebui sa atinga perfectiunea.

Iar parintii devin stresati. 72% dintre parintii din studiu au spus ca stresul este cauza care provoaca si mai mult stres. Acesti parinti simt ca, daca ar fi parinti mai buni, nu ar mai fi atat de ingrijorati tot timpul. De aceea, nivelul stresului este dovada ca ceea ce fac este gresit, lucru care induce si mai mult stres.

Cu toate acestea, nu doar parintii cu trei copii sunt mult mai stresati decat ceilalti. si parintii de fete sunt mai stresati decat parintii de baieti. Acest lucru nu inse

 » Sursa: sanatate.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !