joi, 24 septembrie 2020

SUA se pregătesc să o acuze de trafic de droguri pe prima doamnă a Venezuelei

Știrile zilei

Ioniță de la Clejani, prima reacție după ce Margherita ar fi agresat fizic și verbal două femei

Margherita de la Clejani este din nou în centrul atenției, după ce în urmă cu aproximativ patru luni era...

Cel mai toxic aliment din lume. Romanii il consuma ca pe o delicatesa

Cel mai toxic aliment din lume. Multi fug de el, dar la noi este consumat precum o delicatesa, Romanii...

ULTIMĂ ORĂ: Creștere URIAȘĂ a numărului de cazuri de coronavirus în România. Cifrele au EXPLODAT în ultimele 24 de ore!!

Coronavirus România, bilanț 22 septembrie. Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de...

Prima doamnă a Venezuelei, Cilia Flores, are o îndelungată experienţă de jocuri politice, dar procurorii americani se pregătesc să o acuze de trafic de droguri şi corupţie, cu ajutorul unui fost bodyguard aflat în prezent în închisoare, transmite Reuters.

Ce spune ministrul Informaţiilor din Venezuela

În urmă cu patru ani, bodyguardul Yazenky Lamas, care a lucrat pentru Cilia Flores, soţia preşedintelui Nicolas Maduro, a fost arestat în Columbia şi extrădat în Statele Unite, pentru a răspunde acuzaţiilor de trafic de droguri. Arestarea sa s-a dovedit a fi importantă.

În prezent, cu ajutorul lui Lamas, Statele Unite se pregătesc să o acuze pe Flores în următoarele luni de infracţiuni care includ trafic de droguri şi corupţie, au declarat patru persoane apropiate investigaţiei. Dacă Washingtonul va pune în practică acuzaţiile, acestea se vor referi, cel puţin parţial, la o tranzacţie care a dus deja la încarcerarea a doi nepoţi ai lui Flores, în Florida.

Nicole Navas, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Justiţie, a refuzat să comenteze. Flores şi biroul ei de la Adunarea Naţională a Venezuelei nu au răspuns solicitărilor de a comenta acest articol. Jorge Rodríguez, ministrul Informaţiilor din Venezuela, a declarat Reuters, într-un mesaj text, că întrebările legate de posibila punere sub acuzare a lui Flores sunt ”greţoase, calomniatoare şi jignitoare”.

Într-o serie de interviuri acordate Reuters, primele acordate de Lamas după arestarea sa, acesta a afirmat că Flores avea cunoştină despre traficul de cocaină pentru care au fost condamnaţi cei doi nepoţi, de către o instanţă americană. Flores s-ar fi folosit de poziţia ei privilegiată pentru a-şi recompensa membrii familiei cu funcţii importante în guvern, o acuzaţie de nepootism susţinută şi de alte persoane intervievate de Reuters.

Vorbind în spatele unui geam armat la închisoarea din Washington, D.C unde este deţinut, Lamas a declarat că vorbeşte împotriva lui Flores pentru se simte abandonat de administraţia Maduro, care se află încă la putere, chiar dacă mulţi dintre reprezentanţii săi importanţi, inclusiv preşedintele, au fost acuzaţi de ilegalităţi.

La sfârşitul lunii martie, procurorii americani i-au inculpat pe Maduro şi pe zeci actuali şi foşti oficiali venezueleni, sub acuzaţiile de narco-terorism şi trafic de droguri. Maduro, aflat în al optulea an de mandat de preşedinte, a încercat timp de ani de zile să inunde SUA cu droguri, acuză procurorii, pentru a slăbi societatea americană şi a-şi consolida poziţia şi averea.

Biroul lui Maduro nu a răspuns solicitărilor de comentarii. Inculpările din martie şi posibilele acuzaţii împotriva lui Flores au loc în cadrul unei noi campanii a Washingtonului de a mări presiunile exercitate asupra lui Maduro. Faptul că acesta este în continuare la putere este o sursă de frustrare pentru preşedintele Trump, potrivit unor oficiali americani.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă