Sucul de urzica, probabil cel mai puternic remediu pentru curatarea organismului de toxine

Sucul de urzica este o bautura foarte buna pentru detoxifierea organismului, concentreaza toate componentele vindecatoare ale plantei si apoi dupa ce se bea, ele sunt absorbite rapid de organism. Indicat este ca sucul de urzica sa fie preparat din frunze si tulpini fragede de plante ce au fost culese in urma cu cel mult 3 ore. Astfel nu exista riscul de oxidare si deci proprietatile acesteia se pastreaza complet.

Urzicile, adevarate minuni ale naturii pentru sanatate

Urzicile printre plantele cele mai benefice organismului prin continutul lor extraordinar de bogat in vitamine, substante proteice, azotoase, glucide, acizi, saruri minerale, clorofila, avand toti aminoacizii esentiali. Datorita acestei compozitii urzica este un adevarat miracol al naturii pentru sanatate, astfel ca ea se intrebuinteaza pe scara larga in medicina, industria farmaceutica si ca aliment.
Frunzele tinere de urzica contin in 100 g: 40 mg vitamina C; 0,250 mg vitamina B1; 1,400 mg vitamina B2; 2,33 mg vitamina E; 3,45 mg vitamina PP; vitaminele A, K si multe minerale, cum ar fi: 250 mg potasiu; 144 mg calciu; siliciu; 6 mg fier, etc.
Urzicile au in continutul lor: 7,9 % proteine; 0,7 % lipide; 7,1 % glucide; Urtica dioica prezinta un mare interes in alimentatie, deoarece este printre putinele plante care contin toti aminoacizii esentiali: leucina – izoleucina 0,3 %; fenilalnina 0,13 %; tirozina 0,06 %; lizina 0,15 %; cistina 0,008 %; alanina 0,15 %; histidina 0,15 %; etc.

Substanta plantei proaspete ce este vezicanta pentru piele contine acid formic, o enzima si o toxialbumina, care prin uscare sau oparire isi pierde proprietatile vezicante.

Beneficiile si proprietatile sucului de urzici
– Ajuta la curatarea organismului de toxine.
– Purifica sangele si are efect de detoxifiere asupra tuturor organelor si sistemelor din organism.
– Intensifica procesele metabolice din corp.
– Consolideaza si intareste sistemul imunitar.
– Intensifica procesul de recuperare la cei care au suferit de anumite afectiuni si boli.
– Sucul de urzica este eficient in mentinerea oaselor puternice, in combaterea osteoporozei.
– Normalizeaza activitatea tractului gastrointestinal.
– Sucul de urzica imbunatateste starea de sanatate, combate simptomele care apar in cazuri de aterioscleroza, guta, hemoroizi, diabet, reumatism.
– Ajuta la calmarea starilor de nervi.
– Vindeca afectiunile pancreasului.
– Are efect hipoglicemiant, scade nivelul de zahar din sange.
– Are efect benefic asupra tractului respirator.
– Curata ficatul, rinichii si intestinele.
– Vindeca anemia, deoarece este bogat in minerale, vitamine si oligoelemente.
– Combate obezitatea, are efect diuretic, elimina excesul de lichid din organism. Se bea in fiecare zi cate o cana de suc, cu inghitituri mici. Dupa 2-3 saptamani se va observa ca efectul sau asupra organismului este foarte bun si ca elimina kg in plus, reduce excesul de greutate.

„Sucul din urzica este cea mai activa forma sub care se poate folosi urzicile”

Reteta romaneasca a sucului de urzica
O alta reteta foarte utilizata mai ales Transilvania si Bucovina si foarte apreciata pentru rezultatele pe care le da se prepara astfel: se culeg frunze si tulpini fragede de urzici,

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !