Summit-ul NATO. Biden încurcat Suedia cu Elveția și a pus totul pe seama „emoțiilor legate de extinderea alianței” – video

Joe Biden, a făcut o gafă în timpul unei conferințe de presă pe care a ținut-o în timpul summit-ului de la Madrid. Mai exact, atunci când răspundea întrebărilor puse de jurnaliști a spus că Elveția urmează să se alăture alianței nord-atlantice în locul Suediei, notează Daily Mail.

Biden vorbea despre procesul prin care Suedia și Finlanda au trecut după invazia rusească asupra Ucrainei pentru a se alătura alianței nord-atlantice.

După cum a explicat Biden, președintele finlandez. l-a sunat la scurt timp după începutul războiului și i-a cerut să se întâlnească și să susțină aderarea țării sale la NATO.

Ulterior, Biden a vrut să vorbească despre deciziile luate de guvernanții suedezi dar, în schimb, a făcut o greșeală și a spus că Elveția ar urma să se alăture NATO.

Cu toate acestea, președintele american a reacționat rapid și a pus gafa pe seama emoțiilor.

„Am primit telefonul său (n.r al președintelui Finlandei)… el a sugerat să-l sunăm pe președintele Elveției…”. a spus Biden înainte de a-și da seama de greșeala lui.

„Elveția, Doamne Sfinte, sunt foarte emoționat când vorbesc despre extinderea NATO…Suedia”, a mai adăugat Joe Biden.