10 C
București
miercuri, 14 aprilie 2021

Superstiții în Ajun de Crăciun. Ce să nu faci sub nicio formă pe 24 decembrie

Doar câteva ore ne despart de mult așteptata sărbătoare. Atât copiii, cât și cei mari așteaptă cu nerăbdare Crăciunul și pregătirile sunt în toi în acest moment. De asemenea, ziua de Ajun este și ea una foarte importantă și de data de 24 decembrie se leagă multe tradiții și obiceiuri străvechi, de care oamenii țin cont pentru a se asigura că le va merge bine. Află ce trebuie și ce nu trebuie să faci joi.

Tradiții în Ajun de Crăciun
Conform celor mai vechi tradiții, se spune că în noaptea de Ajun nu este bine sub nicio formă să dormi pe paie sau prin fân în grajdul animalelor, fiindcă în această noapte boii vorbesc între ei despre Mântuitorul Hristos care s-a născut în iesele și pe care aceștia l-au încălzit cu suflarea lor. Astfel, nu este bine să participi la discuția lor.

Mai mult, se spune că în Ajun se deschid cerurile și apar multe semne pe cer, însă doar cei credincioși și iubitori de Dumnezeu le pot vedea.

Fii atent! Pe 24 decembrie nu trebuie să deschidem ușa nimănui, pentru că ne va zbura norocul din casă. Totuși, dacă cineva vine la tine, asigură-te că primul musafir din data de 24 decembrie este un bărbat, pentru că ei sunt cei care aduc norocul în casă.

De altfel, nu este bine nici să consumăm mâncare, ci ar fi indicat să ținem post negru. Totuși, se zice că cei care mănâncă mere în Ajun vor fi sănătoși tot anul următor.

Nu uita să pui vâsc în casă! În caz contrar, vei avea parte de ghinion, fiind un obicei foarte important. De altfel, vei fi urmărit de ghinion și dacă nu te săruți sub vâsc. Cine se sărută sub vâsc în seara de Ajun, se spune că va avea noroc și o relație de lungă durată

Tot în această zi, trebuie să fim atenți la vreme. Dacă va ninge în Ajun, vom avea vreme bună de Paște. Totodată, dacă cerul este senin, anul ce urmează va fi unul roditor.

În ziua de Ajun, fiecare membru al familiei trebuie să taie câte un măr. Dacă mărul este bun, atunci vei fi sănătos și norocos, dar dacă mărul are viermi, se spune că cel care a tăiat fructul va fi încercat de boală tot anul ce urmează. Dacă mărul este putred, cel care l-a tăiat va muri.

Vei avea mult noroc dacă pe 24 decembrie ai vărsat vin pe masă, ai dat de pomană sau ai răsturnat cutia cu chibrituri.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate