sâmbătă, 21 noiembrie 2020

Tanti Nicolița îngrijește o italiancă bătrână: „Mă consideră slugă!”

Știrile zilei

7 povestiri scurte care demonstrează cât de ușor își pierd copiii încrederea în părinți!

Educația copilului este o problemă care trebuie abordată cu toată seriozitatea și responsabilitatea. Contează absolut tot ce spui și...

O scrisoare sinceră către toți cei care și-au pierdut părinții: „Tuturor ne este frică de asta…”

Părinții noștri nu mor. Pleacă, da. Încetează să mai fie alături, da. Însă nu mor. La fel cum nu...

Când ți se pare viața mai grea și crezi că nu există nicio soluție… pune ceainicul pe foc!

Bunica mea, întreaga viață a avut un obicei ferm:-Te-ai trezit? Pune ceainicul…Viața ei a fost diferită. Și de fier,...

Tanti Nicolița a plecat la muncă în Italia, la fel ca multe alte românce împinse de lipsurile de acasă. Ajung ”badante” penru italiani și acceptă chiar să lucreze non stop pentru a mai face un ban în plus.

Câştigă la început câte 400 de euro lunar, muncind adesea ilegal, în sudul Italiei, unde au grijă de bătrâni.

Când învăţă limba şi încep să lucreze oficial, urcă spre nordul peninsulei, unde salariul ajunge la 900 de euro.

Tanti Nicolița îngrijește o italiancă bătrână: „Mă consideră slugă!”

O campanie a Știrilor Pro Tv prezintă lucuririle prin care trec româncele când ajung în Italia la muncă. Merg pentru a îngriji oameni vârstnici, iar multe dintre ele ajung să sfârșească tragic din cauza condițiilor de lucru.

“Mă consideră slugă! ”Dacă nu îţi convine, schimbă casa!” Aşa mi-a zis alaltăieri, acum câteva zile, s-a sculat la 6 dimineaţa. Loveşte cu cuvinte. Dacă nu îţi convine, schimbă casa (…) Sunt nişte bani în plus! Mai câştigi încă jumătate.

Da. Dacă mai prinzi şi o sărbătoare, uite asta, 2 iunie, mi-o plăteşte cu 50 de euro dacă stau în casă. Aşa e programul, 54 de ore, 9 sute şi. Aşa apare în busta paga (contract) şi restul cu ore suplimentare, dar cu orele pe care le faci, alea nu îţi apar în busta paga, nu poţi tu să le spui lor, adică nici nu ai voie până la urmă, pentru că tu trebuie să te limpezeşti şi la cap.

Ăştia nu sunt de acord cu tine să stai în casă. Du-te afară şi ieşi! Pentru că aşa scrie în lege (…) “Câteodată nu îmi zice nimic, altă dată… Ei, am şi eu un nume! Sunt şi eu cineva! S-a întâmplat să sară la mine! Să îmi dea o palmă! S-a enervat că îi dădeam pastilele şi s-a ridicat de pe scaun să sară la mine. Abia am reuşit să o ţin de mâini. Deci are accese de violenţă.””, a declarat Nicoliția, o româncă ce lucrează într-un cartier din Bologna.

Tanti Nicolița a intrat înt-o depresie din cauza faptului că bărbatul ei s-a stins din viață, în timp ce ea îngrijea bătrâna.

Aveau peste 40 de ani de căsnicie. Îşi reproşează că munca de badantă a ţinut-o departe de cei dragi. Îi pare rău că nu mai poate da timpul înapoi.

Sora sa a adus-o în Italia pentru că nu mai făcea față. I-a propus să o înlocuiască pe perioade scurte, cât venea în România.

Au făcut așa până când sora și-a găsit altă bătrână. Apoi, sora s-a îmbolnăvit și s-a stins și ea din viață. scrie redactia.ro

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă