Țara din Europa unde certificatele verzi nu mai sunt valabile dacă te-ai vaccinat cu Johnson&Johnson. Se va întâmpla și în România?!

Certificatele verzi COVID-19 obținute în urma vaccinului cu monodoza Johnson&Johnson își vor pierde valabilitatea într-o țară din Europa. Știrea vine la scurt timp după ce un studiu a fost efectuat de experții în sistemul sanitar. Care este țara din Europa care aplică această regulă şi când va întra în vigoare aflăm în articolul de mai jos!

Prima țară din Europa care anulează certificatul verde COVID-19

Certificatele verzi COVID-19 cu vaccinul monodoză Johnson&Johnson nu vor mai fi valabile în Austria începând de luni. Știrea șocantă vine la scurt timp după trecerea în noul an. Decizia guvernului austriac a fost luată anul trecut, relatează presă locală.

Măsura este valabilă atât pentru călătorii cât şi pentru accesul în spaţiile unde este cerut acest certificat. Așadar toți cei care vor vrea să își rezerve o vacanță în acest an în Austria ar fi bine să vadă care sunt condițiile de acces în țară și în centrele publice.

Experții sanitari din Germania au realizat un studiu de caz și au observat că persoanele vaccinate cu serul Johnson & Johnson s-au infectat într-un număr mai mare, decât cei care au făcut alte vaccinuri. În luna octombrie a anului precedent, tulpina Delta a infectat milioane de oameni, inclusiv în Austria.

Johnson & Johnson are o eficacitate redusă contra Omicron

După apariția noii variante, Omicron, guvernul austriac a făcut câteva cercetări privind eficacitatea vaccinurilor împotriva Coronavirus-ului. Se pare că specialiștii au descoperit că vaccinul Johnson & Johnson nu este prea eficient, iar un număr mare de oameni vaccinați cu această doză s-au infectat.

Din această cauza, conducerea Statului austriac a decis să renunțe la vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, încă din luna noiembrie. Persoanele din Austria imunizate cu acest ser au fost anunțate atunci, că certificatul lor verde va expiră începând din 3 ianuarie.

Pentru a-l putea folosi în continuare trebuie să se vaccineze preferabil cu un vaccin ARN mesager, Pfizer sau Moderna. Aproximativ 75.000 dintre persoanele notificate încă nu s-au vaccinat cu un alt ser.

Chiar dacă cercetătorii sud-africani au colaborat cu compania Johnson & Johnson și au descoperit că o a două doză din acest vaccin oferă o protecţie de 85% în faţa variantei Omicron, alte țări europene au preluat aceeași măsură pentru cei ce vor să se vaccineze. Astfel, Danemarca, Finlanda şi Slovenia au renunţat de asemenea la administrarea vaccinului, iar oamenii se pot vaccina de acum încolo doar cu Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca.