9 C
București
duminică, 18 aprilie 2021

Tatiana Gavril, mama a zeci de copii abandonați, a murit în incendiul de la Piatra Neamț

Sâmbătă, 14 noiembrie, la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț, s-au stins din viață zece pacienți infectați cu SARS-CoV-2, imediat după ce salonul în care se aflau a luat foc. Din păcate, printre aceste victime, se află și Tatiana Gavril, în vârstă de 67 de ani. Aceasta era denumită Mama Tatiana, fiindcă pe lângă cei șase copii pe care îi avea, a îngrijit timp de 25 de ani, zeci de copii abandonați.

Povestea Tatianei începe acum 25 de ani, când împreună cu soțul ei, denumit Tata Mihai, a realizat orfelinatul Casa Ray, loc unde a făcut mari zeci de copii abandonați. Deși are șase copii biologici, Mama Tatiana a ales să crească și copiii nimănui, pentru a trăi în sânul unei familii și pentru a se simți că sunt protejați și iubiți.

Tatiana Gavril, mama copiilor abandonați, victimă a incendiului
Cum soarta este nedreaptă, femeia în vârstă de 67 de ani s-a stins din viață, după ce flăcările incendiului din cadrul spitalului de la Piatra Neamț au acaparat secția ATI. Acolo se aflau 3 femei și 7 bărbați, oameni infectați cu noul coronavirus, care au pierdut lupta cu viața.

Tatiana Gavril s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 la scurt timp după ce a umplut cămara cu provizii pentru iarnă, alături de copiii ei. Pe lângă femeie, s-au infectat atât soțul ei, cât și doi nepoți, trei voluntari și șapte copii din orfelinat.

Astfel, cum femeia era singura care a început să dezvolte o formă severă a bolii COVID-19, a fost internată la spital.

„Mama Tatiana a început să simtă dificultate în respirație, saturația de oxigen i-a scăzut până la 85, așa că a fost internată în spital. Deoarece starea ei s-a înrăutățit și mai mult, saturația scazându-i până la 63, a fost transferată pe secția ATI a spitalului, unde a fost conectată la două surse de oxigen și i s-a administrat maximul de medicamentație”, sunt detaliile oferite de site-ul Casei Ray.

Femeia a fost mutată în locul care a ars chiar în ziua incendiului
Chiar în ziua în care incendiul a avut loc, Mama Tatiana a fost transferată în locul în care urma să-și piardă viața. Anterior, starea acesteia s-a îmbunătățit. Tratamentul a dat roade și, în ultimele două zile, a reușit să stea la marginea patului. Ba chiar mai mult, saturația de oxigen urcase la 99, cu ajutorul măștii de oxigen. Astfel, medicii și copiii care o așteptau acasă, s-au bucurat și începeau să aibă din ce în ce mai multe speranțe că va scăpa cu viață.

„Aveam speranța că ne vom revedea cu bine acasa și îi vom sărbători aniversarea în luna decembrie.” – Casa Ray

”O așteptam cu toții plini de nerăbdare și așteptam cu sufletul la gură, minut de minut, vești bune despre ea, însă… un trăsnet ne-a lovit pe toți când am auzit că este un incendiu la spital, pe secția ATI de la etajul 2, loc în care fusese mutată chiar în acea zi…”, mai arată sursa citată.

Din păcate, copiii crescuți de Mama Tatiana plâng acum după femeia care i-a îngrijit cu atât de multă iubire.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate