18.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

O femeie din Teleorman a luat țeapă. Iată ce a descoperit despre Loganul proaspăt cumpărat!

Teleormăneana Cristina Stan avertizează pe toți cei care voi să cumpere o mașină de pe Internet să fie foarte atenți și vină însoțiți de un mecanic. În urmă cu o lună, a cumpărat o Dacia Logan MCV de pe OLX. Mașina era prezentată de vânzător cu un rulaj de 135.000 km, fiind fabricată în 2010. Dar, în realitate, Loganul MCV alb avea 800.000 în bord! După un drum scurt, autoturismul a cedat. În plus, a aflat că mașina a fost vândută de trei ori în șapte luni.

“Am dat 12.600 de lei pe ea, am făcut actele cu un domn mai în vârstă care locuiește în comuna ilfoveană Cornetu și s-a prezentat ca angajat în Armată. Am cumpărat-o repede pentru că soțul se grăbea să plece cu ea în Germania, am dus-o la service unde ni s-a spus că are multe probleme, inclusiv la frână și direcție. Am apucat să mergem cu ea 50 km și s-a stricat definitiv. Nu mai funcționeză motorul”, a povestit Cristina Stan, potrivit click.ro.

Revoltată de cele întamplate, Cristina a început să facă investigații împreună cu soțul ei și au aflat că Dacia respectivă aparținuse BGS până în februarie 2019, când a fost vândută cu 2.200 de lei unei doamne, cu titlu de a fi radiată. Aceasta deține o afacere cu dezmembrări și urma ca mașina să fie vândută pe bucăți. Nu a mai ajuns la piese, ci, pe 18 iunie, a dat-o mai departe pe platformă, pentru că avea ITP expirat din 2018, lui Cristian Ciornei, pentru 3.500 de lei. Acesta a înstrăinat-o în septembrie, dar nu înainte să îi dea înapoi kilometrajul și i-a făcut IPT-ul a doua zi după ce a intrat în posesia ei.

“În baza celor de la RAR, mașina este înregistrată, în 2016, cu 667.600 km la bord, când i s-a făcut ITP. După care, în 2019, apare cu 135.970 km și ITP făcut la un service autorizat. Asta în condițiile în care sigur are acum peste 800.000 km, reali”, a mai spus Cristina Stan.

“În acest moment se caută toate rapoartele pentru a vedea ce defecțiuni avea mașina în momentul în care a ajuns la inspecția tehnică periodică. În orice caz, nu este treaba inginerului să ia măsuri atunci când kilometrajul a fost dat înapoi. Dacă mașina este în bună stare de funcționare, iar kilometrajul funcționează, nu o poate respinge la ITP”, au declarat reprezentanții Registrului Auto Român, conform sursei citată mai sus.

Individul în cauză are alte trei mașini scoase la vânzare, nu pe OLX (unde deja ” a dat lovitura”), ci pe site-ul carZZ.ro: un Hyunadai Getz, din 2004, un Ford Focus, din 2009, și un Fiat Qubo, din 2010. Cristina Stan a făcut plângere penală pentru înșelăciune, iar cazul a fost preluat de avocatul Adrian Cuculis.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate