Teatrul „Luceafarul” din Iasi a cucerit publicul Festivalului de la Xi’an – China – FOTO

Prezent pentru a doua oara la rând la Festivalul International de Teatru pentru Copii de la Xi'an – China, Teatrul „Luceafarul” din Iasi a revenit acasa cu bucuria de-a fi cucerit inimile publicului chinez. Trei reprezentatii au fost sustinute cu spectacolul „Hansel si Gretel”, dupa Fratii Grimm (regia Ion Ciubotaru, scenografie Constantin Butoi, distributie Carmen Mihalache, Alex Iurascu, Liliana Mavris Vârlan, George Cocos) pe 1 si 2 iunie 2019, în sala Teatrului „Daming Palace”.

Peste 1.000 de spectatori de toate vârstele si specialisti au urmarit evolutia artistilor ieseni si i-au rasplatit la final cu aplauze. Sedintele foto cu spectatorii au avut loc dupa fiecare reprezentatie, dorinta de a avea amintiri în pixeli cu actorii traducând succesul pe care productia teatrala ieseana l-a repurtat.

Dintre opiniile participantilor, una dintre cele mai interesante transmise de catre organizatori a fost: „As putea sa urmaresc de o suta de ori acest spectacol!”. Printre spectatori s-au aflat si specialisti precum Ke Min Ding (directorul Departamentului de Teatru al Academiei de Arte a provinciei Shaanxi), Sookhee Kim (Coreea de Sud), Shuming Ju (presedinte al Aliantei Festivalurilor din Asia), Yuan Liu (presedinte al Asociatiei Teatrelor din provincia Shaanxi) si alti oficiali.

Vezi si: Teatrul Luceafarul a cucerit publicul Festivalului de la Xi'an! – FOTO

Directorul artistic al Teatrului „Luceafarul”, teatrologul Oltita Cîntec, a sustinut, în data de 31 mai, o conferinta despre teatrul de gen din România, intitulata „Teatrul pentru publicul tânar – realitati românesti”. Conferinta a facut referiri la contextul estetic national, dar si la institutia ieseana si la Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tânar organizat de Teatrul „Luceafarul”. Ideile au fost sustinute printr-un bogat material iconografic.

Vezi si: Teatrul Luceafarul, invitat pentru a doua oara in China

În privinta prezentei institutiei la  Festivalul de la Xi'an, Cîntec precizeaza ca: „De fiecare data când jucam în strainatate si devenim «vocea» Iasului si a României, ne preocupa felul în care diferentele culturale intervin în receptare. Nici anul trecut si nici anul acesta nu au fost impedimente, publicul chinez atasându-se emotional de propunerea noastra artistica. Marturii sunt numarul mare de spectatori, aplauzele si dorinta spectatorilor de a se fotografia cu echipa de la «Luceafarul»”. Succesul este atestat si de distinctia Certificate of Appreciation pentru prestatia artistica cu spectacolul „Hansel si Gretel”, decernata de Xi'an Qujiang New Area Administrative Committee si Xi'an Culture and Tourism Administration. Programul celei de-a

 » Sursa: bzi.ro

loading...