Teodosie, amendat că nu a respectat măsurile Covid-19 în pandemie, câștigă procesul

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, scapă de una dintre cele trei amenzi primite în ianuarie, atunci când a oficiat slujba la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.

„Anulează în parte procesul verbal seria PF nr. 0089507 din data de 24.01.2022, cu referire la contravenţia prevăzută şi sancţionată de art. 65 lit. i) şi art. 66 lit. b) din Legea nr. 55/2020, pentru care s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 lei. Menţine în rest procesul verbal ca legal şi temeinic.

Acesta ar fi primit amenda de 1000 de lei, dar se constată că slujba a fost săvârșită corect.
Articolul 65 se referă la „desfăşurarea de către organizatori a unor mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori a unor întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise, cu nerespectarea măsurilor stabilite conform art. 5 alin. (3) lit. a”.

„IPS Teodosie, amendat de catre Poliţia din Constanţa că nu a respectat măsura abuzivă a izolării la domiciliu, câştigă procesul cu Politia Română şi anulează amenda de 1000 de lei, dar se şi constată că slujba din 24 ianuarie de pe faleza Cazinoului din Constanţa

a fost săvârşită în mod legal. Procesul l-am pornit în ianuarie, iar 8 luni de zile am reuşit să dovedim că ÎPS Teodosie a fost amendat pe nedrept şi izolat în mod abuziv”, a afirmat avocatul Adrian Cuculis, care l-a reprezentat în instanță pe IPS Teodosie.
Sursa si video: stirilekanald.ro