Ultimate magazine theme for WordPress.

Terapia cu apa

Terra este o planeta speciala in sistemul solar, datorita faptului ca atmosfera ei permite existenta apei. Apa este sursa vietii si sustinatoarea ei. Tocmai de aceea, o intreaga stiinta a vindecarii isi sprijina actiunea pe puterile apei, si ea se numeste hidroterapie. Apa rece sau cea calda, apa curgatoare sau statatoare, imbogatita cu diferite substante sau uleiuri, proiectata asupra corpului sub forma de vapori sau in comprese, sunt tot atatea metode de a folosi apa in scopuri curative.
Apa dizolva impuritatile care circula prin sange, elimina ceea ce a fost dizolvat si permite sangelui, astfel purificat, sa circule corect prin organism. De asemenea, reconforteaza si fortifica organismul slabit.
Apa calda versus apa rece Baile calde deschid porii si ajuta la eliminarea impuritatilor. Diminueaza tensiunea musculara si combate durerile prin dilatarea vaselor sanguine. De asemenea, stimuleaza creierul si sistemul nervos. Tot baile calde maresc fluxul sanguin catre piele, fapt care intensifica metabolismul, mareste transpiratia si scade congestia organelor interne. Apa fierbinte este contraindicata persoanelor care sufera de diabet, cancer, cardiopatie ischiemica si valvulopatii, tulburari vasculare, hipertensiune arteriala.
Apa rece are efect stimulent si tonic, scade temperatura in caz de febra si creste numarul de globule albe. Mareste fluxul sanguin catre organe. Baia rece este indicata atunci cand se urmareste o calire fizica gradata sau scaderea febrei. Ea este contraindicata in cazuri de infectie, in boli de inima, in menstruatie, alergie la frig si forme severe de diabet. Apa inghetata se foloseste in cadrul a ceea ce se numeste crioterapie,

 » Citeste mai mult pe: sanatate.bzi.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies