Ultimate magazine theme for WordPress.

Terapia cu laser

Laserul a intrat in viata noastra cotidiana. Il intalnim la tot pasul. De la sistemul de citire a informatiei de pe un compact disc (CD), la spectacolele de lumina care insotesc concertele si alte manifestari in aer liber, la indicatoarele pe ecranele retroproiectoarelor (pointere) etc. In acelasi timp exista domenii tehnice in care laserul a devenit de neinlocuit. Cu laserul se pot suda materiale care nu se sudeaza prin metodele clasice, radiatia laser este unda purtatoare a informatiilor in comunicatiile prin fibre optice, radiatia laser este utilizata pentru telecomanda unor dispozitive de la distanta mare. Cu radiatia laser s-a masurat distanta de la Pamant la Luna.
Nici medicina nu a ramas imuna la puterea laserului. Cu laserul poti sa elimini o durere sau sa corectezi un organ ultrasensibil, cum e ochiul. Intervine in functionarea celulelor si cicatrizeaza mai repede orice rana. Si in cosmetica si-a dovedit utilitatea. Te scapa de alunite, pete inestetice, cicatrici si riduri.
Denumirea de laser e de fapt o abreviere, vine de la light amplification by stimulated emission of radiation, adica: amplificarea luminii prin stimularea emisiunii radiatiei. Frecventele joase sunt benefice in tratamentele dermatologice, pentru ca stimuleaza regenerarea celulelor, productia de colagen si elastina, dar si fermitatea pielii.
Terapia cu laser Fasciculul de raze este indreptat asupra zonei bolnave. Energia acestuia este absorbita prin piele, ceea ce duce la cresterea metabolismului celular prin procese de foto-biostimulare a tesuturilor. Efectul de penetrare a tesuturilor depinde de lungimea de unda a razei, de energia emisa si de timpul de actiune.

 » Citeste mai mult pe: sanatate.bzi.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies