Test PCR Obligatoriu La Intrarea În Țară Și Carantină Pentru Nevaccinați! Primele Măsuri După Confirmarea Variantei Omicron În România

Varianta Omicron a fost depistată și în România, astfel că situația pandemică în care ne aflăm începe să fie din ce în ce mai îngrijorătoare. Alarmate, autoritățile nu au stat pe gânduri, iar după o ședință de peste patru ore, au decis să aplice noi restricții. Prin urmare, cele mai importante modificări sunt: introducerea obligativității prezentării unui test negativ PCR efectuat cu

maxim 48 de ore înainte de intrarea în România și carantină obligatorie pentru sunt nevaccinați. Iată ce alte restricții au mai fost impuse!

Ei bine, deși numărul cazurilor infectate cu Covid-19 scade semnfificativ, iar rata de inidență este din ce în ce mai mică, o nouă tulpină face ravagii în peste 38 de țări, fiind vorba despre varianta descoperită recent, Omicron.

Noi măsuri restrictive după depistarea primelor cazuri cu Omicron în țară

Tulpina Delta a fost de la început una dintre cele mai contagioase, astfel că a făcut mii de victime la nivel mondial, însă acum, varianta Omicron a luat cu asalt mai multe țări, printre care și România, unde s-au confirmat primele cazuri în ultimele 24 de ore.

Autoritățile au decis să pună în aplicare noi măsuri restrictive pentru a nu se ajunge ca tulpina Omicron să infecteze o mare parte a României, și de asemenea să nu devină dominantă. În urma unei ședințe

de guvern care a durat aproximativ patru ore s-a decis ca la intrare în țară să se prezinte în mod obligatoriu un test PCR negativ, indiferent dacă persoanele sunt sau nu vaccinate, însă și alte măsuri.

„Românii care vin din țări terțe, din afara UE, vor prezenta un test PCR obținut cu cel mult 48 de ore . Cei care nu sunt vaccinați vor intra în carantină timp de 10 zile. Cei care vin din UE vor trebui să prezintă ca până înainte certificatul verde Covid”, a declarat Alexandru Rafila.

De asemenea, Raed Arafat a ținut să precizeze că pe data de 20 decembrie se va introduce un „passager locator form” pentru ca autoritățile să poată afla unde se află o persoană infectată, dar și pentru a observa cu ce persoane și anturaje intră în contact. Acest formular trebuie completat de toți cei care intră în țară.

„Formularul PLF va fi obligatoriu, trebuie completat de către toți cei care intră în țară. Deoarece specialiștii anticipează o posibilă creștere a incidenței în următoarele săptămâni, vaccinarea persoanelor rămâne

cea mai eficientă și importantă formă de protecție, mai ales a celor din categoriile vulnerabile”, au mai transmis autoritoțile într-un comunicat de presă.

Primele cazuri de infectare cu Omicron, confirmate în România
Autoritățile au anunțat în ultimele 24 de ore că au fost depistate primele două cazuri infectate cu variante Omicron, în România. Din primele informații, este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Cei doi se fală în aceste momente izolați la domiciliu, fiind asimptomatice. De asemenea, atât femeia din Brașov, cât și bărbatul din Vaslui, sunt vaccinați cu schema completă, astfel că momentan prezintă o formă ușoară a virusului. scrie spynews.ro