26.5 C
București
vineri, 7 mai 2021

Teste promițătoare cu un medicament antiviral care oprește transmiterea coronavirusului

Vești nemaipomenite în legătură cu un medicament testat care oprește transmiterea coronavirusului în numai 24 de ore. Rezultatele testelor de până acum sunt promițătoare, chiar dacă antiviralul a fost deocamdată testat doar pe… dihori.

Cercetătorii de la Universitatea din Georgia au obținut rezultate promițătoare cu un nou medicament antiviral, numit Monulparivir. Acesta ar opri „cu totul” transmiterea coronavirusului în numai 24 de ore.

Sunt primele teste eficiente cu un medicament administrabil oral care blochează rapid transmiterea lui SARS-CoV-2, așa că s-ar putea să fie revoluționar”, afirmă cercetătorii în articolul publicat de o prestigioasă revistă medicală.

Un medicament care oprește transmiterea coronavirusului
Noul medicament antiviral MK-4482 / EIDD-2801 sau Monulparivir a reușit să oprească „cu totul” transmiterea coronavirusului în numai 24 de ore. Este rezultatul la care au ajuns cercetătorii de la Institute of Biomedical Sciences of Georgia State University.

​E clar că vaccinul antiCOVID-19 ar putea aduce sfârșitul pandemiei. Cu toate acestea, câtă vreme nu este posibilă vaccinarea în masă este importantă oprirea răspândirii comunitare.

Medicamentul antiviral a fost dezvoltat la Emory University din Atlanta de compania de inovare Drug Innovation Ventures at Emory (DRIVE), licențiată de Ridgeback Biotherapeutics în parteneriat cu Merck & Co. Monulparivir a fost inițial proiectat să trateze gripa și să împiedice virusul să se înmulțească, creând erori în faza multiplicării ARN.

Testele se fac deocamdată pe… dihori
Experții detaliază că testele au fost efectuate pe dihori și s-a observat că prezentau o reducere a volumului de particule virale. Apoi dihorii au fost alăturați unora care nu fuseseră tratați. Niciunul din dihorii din al doilea grup nu a fost infectat cu COVID-19.

Credem că dihorii sunt un model reprezentativ de transmitere, deoarece ei răspândesc cu ușurință SARS-CoV-2, dar cei mai mulți nu fac o boală gravă, ceea ce este foarte similar cu transmiterea lui SARS-CoV-2 la adulții tineri”, spune dr. Robert Cox, coautor principal al studiului.

Dacă datele observate la dihori se vor confirma la oameni, pacienții cu COVID-19 tratați cu medicamentul ar putea deveni non-infecțioși după numai 24 de ore de la începerea tratamentului.

Ce potențial are medicamentul
Tratamentul poate fi administrat oral și poate fi început repede pentru un beneficiu cu triplu potențial: inhibarea progresului pacienților spre o boală gravă; scurtarea fazei infecțioase care ușurează costul emoțional și socio-economic al izolării prelungite; oprirea răspândirii locale rapide.

Monulparivir este în prezent în faza avansată a testelor clinice II / III. A început testarea cu trei doze diferite la câte 12 ore timp de cinci zile a unor pacienți cu SARS-CoV-2. Așadar, testele cu acest nou medicament care oprește transmiterea coronavirusului sunt promițătoare…

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate