sâmbătă, 19 septembrie 2020

TICHETE DE MASĂ ŞI VOUCHERE DE VACANŢĂ. Afla ce valoare au acestea in 2020

Știrile zilei

Ardeiul iute poate salva mii de vieti intr-un minut!

Doi medici foarte buni naturisti, Doctor John Christopher si Doctor Richard Schulze, vorbesc de foarte mult timp despre beneficiile...

A înfipt furculiţe de plastic în grădină! Motivul, GENIAL

Grădinăritul este una dintre cele mai eficiente terapii pentru stres. În plus, petreci mai mult timp printre plante.Dacă locuieşti...

Familia unui preot din Brașov, decimată de coronavirus

Temutul coronavirus a făcut trei victime într-o familie din Brașov: un preot, soția acestuia și unul dintre fiii lor...

După numeroase discuții și dezbateri, Guvernul a decis care sunt tichetele și voucherele care se vor acorda angajaților în anul 2020. Așadar, voucherele de vacanță rămân în vigoare și își mențin valoarea de 1.450 de lei /persoană. Condiția de folosire a acestora sunt că trebuie cheltuite în interiorul țării.

Alte tichete pe care angajații le mai pot primi în acest an de la stat sunt tichetele de creșă în valoare de 450 de lei pentru o lună, pentru fiecare copil aflat la creşă. Tichete de masă se mențin la valoarea de 15,18 lei maximum, cuantum care este valabil până la sfârșitul lunii martie 2020. De menționat este faptul că bugetarii nu mai primesc tichete de masă în 2020, potrivit dcbusiness.ro.

Venituri suplimentare precum primele și restul tichetelor (culturale și cadou) nu se acordă sau sunt înghețate pentru bugetari, în 2020. Dar se pot acorda premii pentru sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la concursuri sportive internaționale și naționale oficiale, pentru elevii, studenții, cercetătorii și profesorii care au obținut distincții la olimpiadele internaționale și concursurile internaționale și naționale pe discipline de învățământ și pentru profesorii care i-au pregătit pe aceștia.

Regula conform căreia nu se acordă ajutoarele sau indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă se menține. Dar, de reținut, acestea se acordă dacă încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu are loc din cauza decesului.

Vestea îmbucurătoare este că se discută despre acordarea unor noi tichete, existând deja o nouă propunere legislativă la Senat. Este vorba de acordarea de tichete trusou și tichetele junior, tichete care se vor acorda opțional de către angajatori.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă