• Home
  • Actualitate
  • TikTok nu mai funcționează în SUA. Închiderea aplicației, cu câteva ore înainte de învestirea lui Donald Trump

TikTok nu mai funcționează în SUA. Închiderea aplicației, cu câteva ore înainte de învestirea lui Donald Trump

Screenshot 20250119 112450 Facebook 1024x682 1

Aplicația TikTok a fost închisă temporar în Statele Unite, utilizatorii fiind întâmpinați de un mesaj care anunța interdicția. Potrivit News.ro, mesajul preciza: „A fost promulgată o lege care interzice TikTok, ceea ce înseamnă că nu puteţi folosi TikTok deocamdată.”

Reprezentanții aplicației au transmis că există șanse de restabilire a platformei: „Suntem norocoși că președintele Trump a indicat că va lucra cu noi la o soluție pentru a restabili TikTok după ce își va prelua mandatul.”

Problema nu s-a limitat doar la TikTok. Alte aplicații ale companiei-mamă ByteDance, precum Capcut și Lemon8, au devenit, de asemenea, inaccesibile și au fost retrase din magazinele de aplicații din SUA.

Donald Trump a afirmat că este posibil să acorde TikTok o amânare de 90 de zile de la interdicția oficială, care ar urma să intre în vigoare cu o zi înainte de depunerea jurământului său ca al 47-lea președinte al SUA. Conform BBC, un anunț oficial pe această temă ar urma să fie făcut imediat după preluarea mandatului.

TikTok a avertizat că platforma va „intra în întuneric” duminică, dacă administrația Biden nu oferă garanții că interdicția nu va fi aplicată. În acest context, utilizatorii au semnalat că aplicația nu mai este disponibilă în App Store-ul Google, iar site-ul TikTok.com nu mai afișează videoclipuri.

Curtea Supremă a confirmat vineri o lege care interzice TikTok pe teritoriul SUA, cu excepția cazului în care ByteDance, cu sediul în China, vinde platforma către o entitate neutră până la data de 19 ianuarie, lucru care nu s-a întâmplat.

Legea, adoptată în aprilie anul trecut, solicita ca versiunea americană a platformei să fie transferată către o terță parte pentru a preveni o interdicție completă. TikTok a contestat această decizie, susținând că încalcă drepturile de liberă exprimare ale celor 170 de milioane de utilizatori din SUA.